čt02052024

středa, 08 červen 2016 04:52

Známé osobnosti podpořily Klokánky Fondu ohrožených dětí!

Desítka známých osobností se rozhodla podpořit dobrou věc, proto se zúčastnily Dne otevřených dveří spojeného s kulturním odpolednem v Klokánku Praha - Štěrboholy. Po uplynulých, ne zrovna jednoduchých měsících pro fond, to byl den, kdy se všichni skvěle bavili.

Na akci přijeli bez nároku na honorář zpěváci: Kamila Nývltová, Pepa Vágner, Bára Mottlová, Petra Hapková, Leona Gyöngyösi, Monika Sommerová, Milan Peroutka, Petr Kutheil, Tomáš Vaněk, Klára Kolomazníková, Magdaléna Urbanová či stylista a vizážista Kája Pavlíček.

Chybět nesměli ani herec a kantor René Přibil a herečka a dabérka Regina Řandová. Ta má dokonce s Fondem ohrožených dětí vlastní zkušenost.

"Když jsem se před lety rozváděla se svým prvním mužem (Čestmír Řanda ml.), bylo to opravdu hodně napjaté a velmi to vygradovalo. Užili jsme si s mým, dnes už dospělým synem, takové malé soukromé peklo. A tehdy mi fond ohromně pomohl. Radami, přístupem a už tím, že tu byl, na rozdíl od státu někdo, komu jsem se mohla svěřit, kdo mi pomohl a poradil co a jak. Dodnes jsem za to vděčná a cítila jsem tak nějak potřebu to vrátit. Tak jsem tady a moc ráda," svěřila se Řandová, kterou diváci znají třeba z Troškova filmu Bota jménem Melichar, z řady filmů, kde propůjčuje svůj hlas slavným zahraničním herečkám, či také z aktuálně vysílaného seriálu Ohnivé kuře.

Klokánky jsou úžasné zařízení s okamžitou pomocí pro ty děti a já jim přeju, aby ty nástrahy, které jim život a někdy krutí či nezodpovědní rodiče připravili, snášeli pokud možno bez dalších následků do života," podotkla herečka a dabérka.

"Když můžu, pomůžu a ráda vždy podpořím dobrou a smysluplnou věc. Klokánky Fondu ohrožených dětí jsou smysluplné a jsem moc ráda, že se dobrým lidem podařilo tato unikátní zařízení zachránit," řekla zpěvačka Petra Hapková, která momentálně pracuje na své první sólové desce. O ní prozradila, že bude z velké části složená z písniček psané přímo pro Petru, ale uslyšíme i vzpomínku na jejího tátu, skladatele Petra Hapku.

"Je to super, když někdo něco takového dělá, a ještě se o to stará, když to slouží pro děti, které potřebují okamžitou pomoct. A těší mne, že se ti lidé ještě snaží to stále vylepšovat. Jsem moc rád, že jsem byl pozván a kdykoli přijdu zase," podotkl zpěvák Pepa Vágner, který hraje v několika muzikálech najednou, pracuje na novém singlu a často vystupuje i pro dětské publikum.

Zpěvačka Magdaléna Urbanová se také svěřila se svým zážitkem, který ji často pobídne k tomu, aby právě pro děti ve složité situaci na akcích vystoupila.
"Když jsem byla pozvána, nemohla jsem říct ne. Sama pocházím z dětského domova a tak cítím jako svoji povinnost podobným akcím pomoci. Klokánek je skvělé zařízení. Líbí se mi ta myšlenka, koncepce. Je to lepší než když jsou děti v dětském domově," prozradila mladá zpěvačka Magdaléna Urbanová, které fandí třeba stálice české hudební scény Marie Rottrová.

"Jsem velmi rád, že přišlo tolik lidí, a velmi si vážíme toho, že známé osobnosti si udělaly ve svém nabitém čase chvilku a přišli nás podpořit, ať už tím, že zazpívali, či jen zkrátka, že byli s námi. A děkujeme jim i za jejich milá a vřelá slova," konstatoval předseda FOD Jan Vaněk.

Symbolicky byla také předána dvě osobní auta pro děti z Klokánku - od sdružení AB Help, která se specializuje na získávání peněz od firem, za které pak pro různé charitativní organizace pořizují vozidla.

Představen byl také projekt Klok Art a Klok Fame, jehož cílem je přes prodej hrníčků, triček, mikin podpořit stacionáře Klokánek. A svou premiéru měl i nový maskot Pan Klokánek, s kterým se všechny zúčastněné celebrity rády vyfotily.