st19012022

Pro muže

Pod rukama scénáristů vznikají díla, nad kterými zůstává rozum nevěřícně stát. Zatímco některé předpovídají nevyhnutelné katastrofy, jež nadobro zničí lidstvo, jiné prorokují geneticky dokonalou společnost bez nemocí, negativních vlastností nebo výtržnických sklonů. Ať tak či onak, jedno je jisté. Po zhlédnutí sci-fi snímků zjišťujeme, že některé autorovy výplody fantazie nebyly zas tak daleko od pravdy.

Podzim nám kromě chladnějšího počasí přináší pestrost do kuchyně a k tomu samozřejmě patří i houby, ať už žluté lišky, nebo hnědé hříbky. Sbírání hub, je v Česku jakýmsi národním sportem. Jejich rozlišování je pak uměním svého druhu, které se dodnes často předává z generace na generaci. Hledání hub je jedna věc, nicméně s nadcházejícím vrcholem sezóny se mnozí zajímají také o to, jak si plody svého úsilí nejlépe vychutnat. Naštěstí jsou houby nesmírně všestranné a patří také mezi nejlepší suroviny, které lze jednoduše snoubit s víny a dosáhnout tak mimořádného kulinářského zážitku.

Svět tajemství a špionáže neláká pouze milovníky detektivek, ale lidi napříč všemi věkovými kategoriemi. Co vedlo špiony k tomu, žít dvojí život? Byly motivací peníze, moc či neschopnost začlenit se do běžného života? Má v sobě každý z nich zakořeněnou touhu ovládnout svět? Možná i na tyto otázky vám pomůže najít odpověď úspěšný seriál Spycraft, který od 20. října ve 21:00 uvidíte na TV Spektrum.

čtvrtek, 07 říjen 2021 00:33

Sladké povzbuzení pro chladné dny

Co máte raději – kávu nebo čokoládu? Uznáváme, že je to těžká volba. Co takhle dát je dohromady a vychutnat si symfonii krásných chutí, které navíc povzbudí a zlepší náladu?

Fanoušci malých plastových figurek si od 1. do 28. října tohoto roku přijdou v prostorách Zlínského zámku na své. Český výrobce her a hraček, firma EFKO-karton s. r. o., Technické muzeum v Brně a Inspirace Zlín, z. s. si pro ně totiž připravili výstavu pojednávající o legendární české hračce, která již od roku 1976 doprovází několik generací dětí. Zájemci se v rámci expozice dozví mnoho zajímavostí z vývoje a výroby nejen Igráčků, ale i dalších hraček ryze českého výrobce.

„Ráda do kávových dezertů používám kávovou infuzi. Její příprava je velice snadná: 80 g kávových zrn vložím do misky se 190 g smetany ke šlehání (s obsahem 33 % tuku) a nechám přes noc odležet. Dobrá infuze potřebuje čas, díky němuž se pak ingredience dokonale smísí a všechny vůně se krásně projeví.“ radí Iveta Fabešová, ambasadorka kávy L´OR.

Bobule ovocných keřů z kávovníku jsou druhou nejobchodovanější komoditou na světě. Není divu, vždyť ani mnoho Čechů nedá bez kávy ani ránu. Pijeme ji mnohem více než čaj. Nicméně, stále skrývá mnoho tajemství...

středa, 08 září 2021 21:29

Konfitovaný květák

Květák je skvělá zelenina, která se dá připravovat na mnoho způsobů a už dávno neplatí, že z ní lze udělat jen mnohými nenáviděný „mozeček“. Vyzkoušejte náš recept na konfitovaný květák, který získal jedinečnou chuť díky za studena lisovanému 100% makovému oleji. Ten pochází z farmy Pavla Bukovjana z Pročevil u Březnice. Olej je lisovaný v RAW kvalitě, čímž se zachová charakteristická vůně, barva a chuť máku.

úterý, 24 srpen 2021 21:33

Pivovarské slavnosti v Hanušovicích

Ryzí pivo z hor, bohatý program, oblíbené pivní soutěže a jedinečná kulisa Jeseníků – to jsou letos již 17. Pivovarské slavnosti v Hanušovicích, které tradičně pořádá pivovar HOLBA. Akce se uskuteční v sobotu 4. září 2021 od 11:00. Na místě budete moci ochutnat veškerý sortiment pivovaru letos poprvé v čele s tankovým Keprníkem! Také vás čekají koncerty kapel Slza, UDG nebo Dalibora Jandy.

Burčáková sezóna je tu. Morava a Čechy jsou jednou z mála oblastí, kde se tato perlivá a nezaměnitelně vonící pochoutka pije a prodává. Většinou je k mání na vinobraní, třeba ve Znojmě, Mikulově či Valticích, ale dá se koupit i v běžných vinotékách. Ten nejlepší burčák je však vždy u konkrétního vinaře. Důvod je prostý. Burčák již z podstaty nemá rád dlouhý transport a nejlepší chuť má jen pár hodin (maximálně vydrží jeden až dva dny).

Strana 1 z 21