so04052024

čtvrtek, 04 leden 2018 00:00

Lyžování na sjezdovkách v Bludenz

Chcete nadchnout děti pro zimní sporty? Zkuste oblast Bludenz v Brandnertalu. Najdete tam totiž ideální podmínky a pro vzbuzení zájmu o pohyb na sněhu je zimní dovolená na horách jako stvořená.

Všichni víme, jak je v dnešní době důležité, vést děti k pohybu. Špičkový lyžař Christian Neureuther, vítěz mnoha závodů světového poháru, napsal se svým synem Felixem knihu „Pohybem k bystrému mozku“. V dnešní době, kdy děti sedí před televizí nebo počítačovými hrami a trpí nedostatkem pohybu, nabývá toto téma zásadním způsobem na významu. Je dokázáno, že děti, které se dostatečně pohybují, to ve škole mají snadnější, a že pravidelný pohyb ovlivňuje výkonnost mozku.

Je proto na nás dospělých ukázat dětem, co všechno je může na sněhu bavit. Svět hor je zvláštní svým vyzývavým charakterem. Stačí si vzpomenout na působivé zážitky při jízdě lanovkou nebo na stále nová překvapení a vzrušení z rychlé jízdy na sjezdovkách. Zkušenosti v přírodě jsou pro děti nedocenitelné.

Rakouské Alpy k tomu nabídnou pohádkovou horskou přírodu, vzorně upravované široké sjezdovky, spoustu zábavy a kvalitní wellness. Kam vyrazit?

Ideální podmínky najdete v Brandnertalu. Bludenz je jeden z méně známých lyžařských regionů Vorarlberska, které je nejzápadnější a po Vídni druhá nejmenší rakouská spolková země.

Je tu několik středisek, pro které stačí jeden skipas a děti zde hrají nejdůležitější roli. Ty nejmenší, do šesti let jezdí na lanovkách zdarma, mládež do 18 let má poloviční slevu.

Je tu spousta hotelů všech kategorií. Pro zdejší hostitele jsou těmi nejdůležitějšími především ti nejmenší. Služby a zábava na sjezdovkách jsou upraveny právě pro lyžařský dorost.

Kde se ubytovat? Například hotel Walliserhof v Brandu. Má skvělou polohu a nepřehnané ceny za skvělé ubytování a služby jsou důvodem skvělého hodnocení evropského turistického portálu HolidayCheck.