03052024

pátek, 17 březen 2017 07:36

Zell am See: Vzhůru do prašanového ráje

Každý čtvrtek si můžete nasadit stoupací pás a vydat se na organizované lyžařské túry na vrchol Tristkogel, kde leží prašanový ráj. V lyžích vystoupáte do výšky 2 642 metrů a pak vás čeká vzrušující jízda dolů v hlubokém sněhu nedotčenou horskou krajinou. To a mnohem více vás čeká ve středisku Zell am See.

 

Milovníci přírody a zvířat zase zažijí jedinečné dobrodružství daleko od rušných sjezdovek při krmení lesní zvěře s myslivci z lovecké společnosti Thumersbach-Erlberg. Zpáteční cestu si můžete zpestřit výletem na sněžnicích.

Jinak se tady ovšem připravte na lanovkové orgie. Je tady totiž tolik novinek, že při jejich obdivování nemusíte několik dnů sundat lyže a pořád budete mít co dělat… Nová desetimístná kabinová lanovka Zell am See Xpress vás letos nově zaveze až na vrchol na horský hřbet Schmittenhöhe, kde vyrostla sjezdovku snů. Čeká vás tři a půl kilometru dlouhá, perfektně upravená červená trať. Vy si ale jistě užijete i znovu a znovu jízdu lanovkou Zell am See Xpresss se speciálními gondolami Jukeboxx (jsou vybaveny multimediálním zvukovým systémem, kam se můžete smartphonem zdarma připojit a vychutnávat si jízdu za zvuků hudby ladící s vaší náladou).

Vůbec nejvýše položenou sedačkovou lanovkou pro osm osob s vyhřívanými sedadly se nově chlubí ledovcová oblast Kitzsteinhorn. Lanovka Schmiedingerbahn vás vyveze na ledovcové sjezdovky ve výšce 3 000 metrů. Na ledovci pak můžete brázdit celkem 41 kilometrů sjezdovek, k dispozici vám jsou tři snowparky, pět speciálních tratí pro freeride a vůbec největší superpipe v Rakousku. Největší výzvou pro zkušené lyžaře je Black Mamba, sjezdovka dlouhá jeden kilometr se sklonem až třiašedesát procent! Sportovním akrobatům je určena Funslope Schmitten, sjezdovka s napínavými tunely, skoky a ostrými zatáčkami o délce 1 300 metrů. Bezplatně si můžete půjčit kameru a své výkony si natočit.

Zell am See pro děti: Pro nejmenší lyžaře je naopak letos připravena dětská sjezdovka u lanovky Glocknerbahn, kde na ně čeká kombinace nejrůznějších překážek, vln, tunelů a slalomů, které děti učí lépe ovládat lyže. Jízdu na lyžích navíc doprovází zábavná pohádka o draku Schmidolinovi a jeho kamarádech.