čt02052024

úterý, 24 květen 2016 12:00

Zdenek's Oyster Bar představuje novinky

Zdenek's Oyster Bar, s adresou v Malé Štupartské na Starém Městě, zahrnuje do svého tradičního konceptu ústřic a šampaňského nově i spolupráci s lokálními dodavateli a předními značkami českého designu.

 V rámci menu jde o výrazné propojení lokálních surovin od českých farmářů s ústřicemi a mořskými plody.

Česká značka designových produktů Gravelli vytvořila pro Zdenek's Oyster Bar speciální kolekci talířů a originální návrhářská dvojice Chatty uniformy pro personál. Aktuálně se připravuje i propojení Oyster baru s typickým českým sklem.

Nové jarní menu je plné aktuálních surovin, pestrých barev, vůní i chutí. Samotnou přípravu jídel a aplikaci moderních technik vaření mohou hosté sledovat v otevřené kuchyni a koukat tak pod ruce kuchařům pod vedením šéfkuchaře Jiřího Noska.

Výběr z menu:

* Ústřice Bloody Mary s mořským ježkem – 245 Kč

* Chobotnicový salát – 445 Kč

* Tatarák z uzeného lososa – 495 Kč

* Ceviche z parmice – 495 Kč

* Kohout na víně – 695 Kč

* Kozí sampler – 295 Kč

Nápojový lístek je postaven na champagne, včetně biodynamických vín, cavě a vínech z Francie, Itálie, Rakouska, Německa a samozřejmě i ČR. Vinnou kartu sestavil mladý sommeliér Jakub Šebela, který spolupracuje s většinou českých dodavatelů vín a vybírá si od nich to nejzajímavější, aby mohl uspokojit chuťové pohárky hostů Zdenek's Oyster Baru. Pro svou inspiraci si často jezdí do zahraničí.

Zajímavost: Zdenek's Oyster Bar disponuje největší selekcí champagne Cristal v ČR od roku 1966 až po současnost, unikátní sbírkou champagne domu Henri Giraud Enneade a kompletní řadou champagne domu Krug. V Oyster baru můžete ochutnat i koňaky, jejichž původ sahá až do 19. století, a velká vína díky jedinečnému systému Coravin, který umožňuje nalévat víno, aniž by muselo být otevřeno.

Od května je k dispozici i zahrádka s kapacitou 26 míst.

CITACE

Jiří Nosek, šéfkuchař Zdenek's Oyster Bar komentuje:

„Snoubení tradice, avantgardy, designu a hudby a hlavně velký důraz na propojení lokálních surovin s mořem – to je „nový" Zdenek's Oyster Bar. Rozšířením konceptu jsme se rozhodli ještě více přiblížit české klientele a ukázat, že lokální suroviny a místní design jsou na špičkové úrovni a skvěle se propojují s naším tradičním ústřicovým konceptem baru."

*** Informace pro média

O Zdenek's Oyster Bar

Zdenek's Oyster Bar byl otevřen v dubnu roku 2011 na Starém Městě. Dominantou menu jsou ústřice, čerstvé i upravované v konceptu „fusion", pestrá nabídka mořských plodů a nově i pokrmy z lokálních surovin. Místní farmáři dodávají šéfkuchaři Jiřímu Noskovi čerstvou zeleninu, bylinky, mléčné produkty, houby, jedlé květy, maso. K exkluzivním surovinám v rámci menu patří mořský lanýž, bouchot mušle, plankton, ježci, kaviár, razor mušle a další delikatesy. Šéfkuchař Jiří Nosek a jeho tým si zakládá na invenci, moderních technikách a technologiích.

Zdenek's Oyster bar pojme 42 lidí při obvyklém uspořádání.

Šéfkuchař Jiří Nosek

Vystudoval střední gastronomickou školu se zaměřením kuchař, nicméně svou profesní kariéru začal netradičně, po ukončení profesionální kariéry sportovce - cyklisty. Zkušenosti v oblasti gastronomie začal získávat na farmě ve Švýcarsku. První Jirkovou pozicí po návratu do Prahy bylo místo commis chef v restauraci Ostroff na Střeleckém ostrově, která toho času patřila k nejlepším restauracím v Praze.