po06052024

středa, 16 prosinec 2015 00:00

Dražba unikátního kalendáře Pirelli 2016 vynesla 158 000 korun

Výtisk kalendáře s číslem 02947 získal v aukci Luděk Linduška z firmy Ertea. Celkový výnos ze všech dražeb v České republice přesáhl již částku 3 300 000 korun.

 

Charitativní aukce proběhla již popatnácté ve spolupráci s internetovým zpravodajským portálem iDNES.cz a letos jí zaštítila Nadace Agrofert. Její výtěžek putuje jako ve všech předchozích případech na konto Masarykova onkologického ústavu, který peníze tentokráte využije na nákup ozařovacího lůžka pro celotělovou radioterapii.

„Jednotkou každého kalendáře je vždy den a jsem velice rád, že i ten jeden den, kdy probíhá dražba, nám může pomoci k nalezení štědrosti a ochoty pomoci druhým. Kalendář Pirelli není výjimečný jen svou historií, ale také svou přítomností propojenou s celou řadou dobročinných projektů. Včerejší skvělý dražební výnos bude využit na pořízení ozařovacího lůžka pro pacienty s akutní leukémií, které jim zajistí snesitelnou polohu při celotělovém ozáření trvajícím 40 až 80 minut," uvádí Zdeněk Vacl, marketingový manažer Pirelli Tyre Czech.

Masarykův onkologický ústav se sídlem v Brně se zabývá výhradně léčbou onkologických onemocnění. Patří ke špičce ve svém oboru nejen v České republice, ale i v zahraničí. Jsou v něm soustředěny všechny medicínské obory potřebné pro komplexní onkologickou péči. Má k dispozici rovněž nejmodernější diagnostické i léčebné přístroje a kvalitní odborníky. Ročně ústavem projde 170 000 ambulantních a 10 000 hospitalizovaných pacientů.

Zatímco v předchozích letech se v nejprestižnějším světovém kalendáři objevovaly nejkrásnější ženy a modelky celého světa, ten na rok 2016 je zcela jiný. Slavná fotografka Annie Leibovitzová zasvětila totiž jeho 43. edici nejinspirativnějším ženským osobnostem a představuje na svých fotografiích 13 žen, které dosáhly výjimečných kariérních úspěchů, ať už na poli umění, sportu nebo sociálních věd. Mezi nimi se objevuje například Serena Williamsová, Patti Smithová, Amy Schumerová nebo Yoko Ono. České veřejnosti představila kalendář Lucie Borhyová.