po29042024

středa, 06 květen 2015 04:31

Gurmán tip: Restaurant U Emy Destinnové

Restaurant U Emy Destinnové, nacházející se kousek od Karlova náměstí, funguje od září 2008 a již po několikáté získal první místo v hodnocení restaurací na Prague Food Festivalu. Jméno má na počest obdivuhodné operní divy, která se v domě, kde restaurace sídlí, narodila.

 Majitelem a šéfkuchařem je Američan Steven Trumpfheller.

Základ kuchyně tvoří francouzsko-italská fusion cuisine, obohacená o nejlepší sezonní tuzemské i zahraniční suroviny.

Významné místo zaujímají v jídelním lístku čerstvé ryby a plody moře a domácí dezerty. Hosté si pochvalují i steaky – zejména Black Angus flank steak a rib-eye steak.

Zajímavostí restaurantu je soukromá sbírka lihovin a likérů z celého světa. Kapacita podniku je 70 míst k sezení.

 

 Výběr z menu:

* Restované mušle sv. Jakuba z Atlantiku podávané s pyré z vodnice, zakápnuté uzeným olejem - 215,-

* Dánská treska se slávkami v šafránové šťávě - 379,-

* Black Angus prime rib-eye steak s omáčkou z bílých lanýžů - 650,-

* Citrusová panna cotta s kávovou granitou - 115,-

 

Restaurant pravidelně pořádá zajímavé kulinářské akce:

* Gourmet Food Lovers Club – každý měsíc speciální tříchodové degustační menu - https://www.uemydestinnove.cz/cs/menu/degustacni-menu

* Chefs table - čtyřchodové menu uvařené přímo před hostem

* Table side cooking

 

EMA DESTINNOVÁ

Ema Destinnová neboli Ema Pavlína Kittlová se narodila 26. února 1878 v Praze do bohaté rodiny. Toužila stát se houslistkou a svůj první sólový koncert odehrála již v osmi letech. Ve čtrnácti letech zjistila, že má nádherný hlas a rozhodla se, že se stane operní zpěvačkou. Studovala v Praze pod vedením Marie Loewe-Destinn a jako poděkování za její čas, úsilí, lásku a podporu při studiu si změnila své jméno na Emmy Destinn - v roce 1897 v Drážďanech v roli Santuzzy v Cavalleria Rusticana. Byla považována za vynikající umělkyni, dramatické soprano s hlasem obrovské síly a barevné škály, mohutné kvality a flexibility.

Účinkovala ve světových premiérách známých oper a mimo jiné mluvila několika jazyky (bezchybnou němčinou, elegantní francouzštinou, perfektní italštinou a dokonalou angličtinou bez přízvuku). Ema Destinnová vytvořila řadu rolí, mezi něž patří např. Silvie v d'Albertově Der Improvisator, Diemut ve Straussově Feuersnot, Elsu v Anno od Scholze, hlavní roli Louisy v Charpentierove opeře, Marguerite v Till Eulenspiegel od von Reznicka. Zpívala v Leocavallově Roland von Berlin Hedwigu, v Humperdinckově Heirat wider Willen, v Woikowsaky-Biedau Der lang Kerl, ve Straussově Salome, jako Milada ve Smetanovu Daliborovi, Ganymede v Offenbachově La Belle Helene, Magdalenu v Adamově Postillion z Lonjumeau, Sentu ve Fliegende Holländer, Nedda a Santuzza, Madame Butterfly.

 

KONTAKT U EMY DESTINNOVÉ

U Emy Destinnové Kateřinská 7, 120 00 Praha 2 tel.: +420 224 918 425

Otevírací doba: Po - Pá 11:00 - 23:00 hod., So - 18:00 - 23:30 hod. www.uemydestinnove.cz