po29042024

pátek, 24 duben 2015 08:30

Nuance: nový koncept restaurace hotelu Rott

Původní restaurace Rott hotelu Rott, s adresou na Malém náměstí, se představuje od 7. dubna s novým konceptem, jak kuchyně, tak i interiéru, nově i pod vedením zkušeného šéfkuchaře Michala Paulíka.

Nuance znamená drobnou odlišnost, odstín, který však hraje významnou roli.

Koncept restaurace stojí na moderní české a evropské kuchyni a vychází z české tradice.

Výběr z menu:

* Polévka ze sušených hub se zastřeným vejcem - 90 Kč

* Glazovaný hovězí jazyk na majoránkové omáčce, květákový krém - 190 Kč

* Vepřové líčko v calvadosu, tuřín a marinovaná cuketka - 290 Kč

* Hovězí guláš, špekový knedlík - 240 Kč

* Tvarohové knedlíčky s višněmi, hrušková povidla, teplý nugát - 140 Kč

* Čokoládová pralinka - 140 Kč

Součástí koncepce je i propojení zážitků kulinářských s uměleckými - restaurace i veřejné prostory hotelu se staly výstavním místem současného českého sochařství. Ve spolupráci s galerií Goodstuff bude vždy s půlroční periodicitou obměňována expozice českých sochařů.

V současné době je k vidění expozice Tváře umělce Michala Trpáka.

Restaurant Nuance pojme až 70 osob při obvyklém uspořádání, na rauty či koktejly pojme pohodlně až 120 osob.

Jana Budinská, general manager – generální manažerka: „Změnou konceptu a interiéru jsme se rozhodli podnik zmodernizovat a přiblížit se jednoduchosti a aktuálnímu trendu v moderní gastronomii. Mým oblíbeným pokrmem v menu je glazovaný hovězí jazyk na majoránkové omáčce."

O hotelu Rott

Hotel Rott byl otevřen v roce 2001. Disponuje 94 pokoji ve dvou budovách, které původně patřily rodině majitelů železářství U Rotta. Je to onen historický dům s výmalbami podle předloh Mikoláše Alše a údajně první se skleněnou kupolí v Praze ve které byly prodejní prostory a sousední nárožní dům, kde bylo zázemí firmy. Hotel poskytuje své služby české i zahraniční klientele, převážně v oblasti leisure turistiky. Pokoje jsou vybaveny v duchu klasicismu konce 19. století a poskytují samozřejmě všechen komfort čtyřhvězdičkového ubytovacího zařízení. V podzemí hotelu se skrývá raně středověký prostor Sálu Vincent, který vyhovuje společenským a firemním akcím všeho druhu.

Šéfkuchař Michal Paulík

Michal patří k mladým Slovákům, kteří přišli do Prahy s jasným záměrem věnovat se kvalitní a inovativní gastronomii, učit se a tvořit. Počátky jeho pracovního působení v Praze byly restaurace se zvučnými jmény: Červená tabulka, Soave Ristorante nebo restaurace Red Pif, která se za jeho šéfkuchařského působení vyšplhala na skvělé sedmé místo v žebříčku TOP Restaurant.

Koncept Nuance restaurantu pod jeho „vedením" je přirozeným pokračováním Michalovy cesty za skvělou a tvůrčí gastronomií, která je doslova a do písmene uměním - uměním zacházet s obvyklými i neobvyklými surovinami, s bohatstvím chutí, tvarů i vůněmi. Ono umění spočívá v drobných odlišnostech, nápadech, detailech, oněch nuancích, které tvoří podstatu celku.

KONTAKT

Nuance restaurant – Hotel Rott

Malé náměstí 138/4, Praha 1