st01052024

středa, 17 prosinec 2014 17:02

Děti z dětských domovů si přijely užít Vánoce do Aquapalace Praha!

Do Aquapalace Praha dne 12. prosince přijely na návštěvu děti z dětských domovů z celé České republiky, aby společně oslavily Vánoce, které jim připravil tým Nadace Terezy Maxové, ve spolupráci s Aquapalace a společností ING Bank. Tato událost je vyvrcholením letošní speciální akce pro školáky, kteří svými kresbičkami zajistily volné vstupenky pro děti z dětských domovů.

Dárky ze „Stromu splněných přání" přijeli dětem rozdat známé osobnosti jako Karolína Krézlová, hvězda nového muzikálu Mamma Mia!, zpěvačka Kristie, a Petr Bendl, bývalý hejtman Středočeského kraje, s manželkou Petrou.

V létě v Aquapalace Praha byly všechny děti obdarovány tištěnými rozvrhy hodin do školy. K nim každý malý návštěvník dostával vstupenku pro sebe na podzim za jednu korunu, a zároveň druhou - "černobílou" - vstupenku. Pokud jí vybarvil a odevzdal v Aquapalace na recepci, pomohl tím namalovat vstupenku i pro dítě z dětského domova. Vybarvené vstupenky byly potom v Aquapalace proměněny v návštěvu dětí z dětských domovů z celé ČR - a to právě na této události, kdy 12. prosince Nadace Terezy Maxové slavnostně oznámila počet účastníků, kteří se do celé události zapojili.

„Máme velkou radost vždy, když můžeme podobné projekty podpořit, protože co může být na Vánoce důležitějšího, než přinést spoustu zážitků a dárků právě pro děti, které normálně takové výsady v životě bohužel nemají," komentoval akci Ing. Pavel Sehnal, majitel Aquapalace Praha, který pořádá podobné události několikrát v roce.

V rámci celého odpoledne byl pro děti připravený zábavný program začínající prohlídkovou trasou celého aquaparku, aby si děti mohly pořádně prohlédnout, která atrakce jim nejvíce padne do oka. „Mám ráda tyto akce, dokonce jsem sama přemýšlela, jak bych mohla k dnešnímu dni přispět nějakým dárkem," řekla Karolína Krézlová, která si udělala čas i přes svůj nabitý program, jelikož právě dnes večer startuje nový muzikál Mamma Mia!, kde patří Karolína mezi přední hvězdy.

To zpěvačka Kristie již dokonce nazpívala svou první vánoční píseň společně i s dětmi z Dětského Domova Sázava. Pěvecký sbor účinkuje také v klipu, za což patří velký vděk občanskému sdružení MimoDomov. „Emoce tam byly hodně silné, už v minulosti jsem dětské domovy navštěvovala, ale vždy to je pro mě nádherný zážitek. Co se dalších takových projektů týče, moc ráda bych v nich pokračovala. Baví mě a naplňuje, když můžu pomáhat druhým a děti jsou mi v tomto ohledu velmi blízké," uvedla zpěvačka.

Vrcholem celé události bylo rozdávání dárků ze „Stromu splněných přání". O tom, že nadílka byla opravdu bohatá, svědčí již jenom celkový objem celého nákladu – všechny dárky přivezlo dohromady pět velkých dodávek, takže Ježíšek byl letos k dětem skutečně štědrý. „S manželkou milujeme podobné akce. Děti jsou ti nejlepší a nejvděčnější účastníci Vánoc, protože na rozdíl od nás dospělých si umí svátky pořádně užít," řekl Petr Bendl, host Aquapalace Praha, bývalý hejtman Středočeského kraje, který v roce 2006 před 8 lety stříhal slavnostní pásku u příležitosti zahájení činnosti Aquapalace.

„Společně se svou manželkou Petrou podporujeme několik nadací a pomocných organizací, ceníce si všech podobných projektů, jako je právě tento," komentoval celou událost Petr Bendl.

Společnost Aquapalace Praha, která se v současné době může pyšnit titulem „Největší aquapark v Čechách" touto akcí zároveň zahájil svou vánoční sezónu, která je letos o to zábavnější, že Aquapalace od června rozšířil svůj areál Vodní svět – Palác dobrodružství o dva nové tobogány, z nichž jeden se dokonce se svými 250 metry řadí jako „Nejdelší tobogán ve střední Evropě", a druhý CrazyTube je zase výjimečnou optickou podívanou během jízdy. Společně s novou laserovou show, dalšími tobogány, skluzavkami a atrakcemi, a celou řadou zábavným akcí, Vás nuda v Aquapalace na Vánoce určitě nečeká!