so27042024

pondělí, 25 září 2017 10:43

Příprava před operací

Když už si můžeme dopřát ten luxus a naplánovat si potřebnou operaci našich orgánů, kloubů či kosmetických nedokonalostí, vybereme si nejčastěji brzký podzim. Je to období, kdy nás počasí tolik nevábí ven a pár hezkých slunečných dní prostě oželíme. Doufáme, že osud a šikovnost operatérova nám bude nakloněna a do Vánoc budeme zase fit.

Abychom nemuseli jen doufat a osudu trochu pomohli, uvedeme se před zákrokem všemi dostupnými prostředky do co nejlepší psychické a fyzické kondice. Poté se vyzbrojeni klidem, doporučenými pooperačními pomůckami a v doprovodu blízkých odebereme do nemocnice.

V příruční kabele máme s sebou kromě osobní a duševní hygieny i lék Wobenzym, který nám pravděpodobně ošetřující lékař doporučil předem, případně ho naší připraveností překvapíme ihned poté, co nám enzymoterapii po operaci doporučí.

Naopak se nedoporučuje lékaři jakéhokoli chirurgického oboru předvádět vlastní informovanost a zahrnout studovaného odborníka naší vyčtenou znalostí principu účinku enzymů při hojení porušených tkání, i kdyby byla naše znalost funkčnosti imunitního systému hlubší než samotná pooperační rána. 

Pokud nám lékař výhody léku Wobenzym spojené se snížením otoků, rychlostí a kvalitou hojení sám nepopíše, budeme mu tiše důvěřovat v nastavení pooperační medikace. Stejně tak jako jsme se dobrovolně odevzdali jeho šikovnosti a odborným znalostem již před narkózou.

Vhodné je pak požádat ošetřujícího lékaře o radu, kdy a jak je možné po operaci nasadit první dávku léku Wobenzym. Patrně to bude s první pevnou stravou, a to v dávkování 2x denně 7 dražé.