út21052024

středa, 05 srpen 2015 09:21

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

V létě se víc než kdykoli jindy chceme cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle. Nekonečnou inspirací pro nás může být středomořská kuchyně. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a lehké masové pokrmy, které přímo vybízí k použití olivového oleje. Už dávní Řekové věděli, co je dobré a zdravé zároveň. Přeneste kousek řeckého slunce přímo na váš talíř s olivovými oleji Minerva a zahajte léto ve svěžím duchu.

 

Jak vybrat správný olivový olej?

Výrazná chuť čerstvých oliv s příjemným aroma se snoubí v každé lahvi Minerva Extra panenského olivového oleje. Kromě lahodné chuti dodá tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. Ideální je do zeleninových salátů i na grilování. V letošním roce zvítězil tento produkt v soutěži veletrhu Víno & Delikatesy a získal ocenění TOP DELIKATESA.

Další variantou je olivový olej Minerva Classic. Jedná se o mix extra panenského a rafinovaného oleje, který dodá pokrmům potřebnou lehkost.

Velice specifický je Minerva Kalamata, olej, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.

Více o řeckých olivových olejích Minerva na http://www.minerva-foods.com/cz.

Tip pro Vás!

Oživte grilování s přáteli originálním receptem na Krůtí burger na řecký způsob, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette:

Na 4 porce potřebujete:

* 500 g mletého krůtího masa

* 75 g sýru feta

* 3 lžíce oliv kalamata, nasekaných

* 1 lžičku sušeného oregána

* 1 lžičku sušené bazalky

* pár větviček čerstvého oregána, jemně

pokrájeného

* pár lístků čerstvé bazalky, jemně pokrájené

* 1 šalotku, jemně pokrájenou

* 2 lžíce extra panenského olivového oleje

* mořskou sůl

* čerstvě mletý pepř

Na servírování si připravte:

* 4 pita chleby

* tahiny (sezamovou pastu)

* listový salát

* 3 masitá rajčata

* červenou cibuli na kroužky

* majonézu

 

Jak na to:

 

1. Smíchejte a dobře promíchejte ve velké míse mleté maso s nadrobeným sýrem feta, přidejte olivy a všechny zbývající ingredience. Namočte si ruce do studené vody a vytvarujte ze směsi 4 burgery.

2. Maso můžete ugrilovat nebo usmažit na pánvi s trochou olivového oleje na středně silný výkon.

3. Pita chleba namočte vodou a nechte na grilu či v troubě krátce rozpéct na silný výkon. Servírujte maso v rozpečeném pita chlebu se salátem, rajčaty, cibulí, čerstvými bylinkami, majonézou a tahiny pastou.