ne28042024

úterý, 20 červen 2023 00:22

V červnu a září jsou ceny pobytů až o 30 % levnější.

Vyhledávané hotelové kapacity jsou o prázdninách vyprodány, ale v červnu a září je lze pořídit za výhodné ceny, často levněji až o 30 %. Rodiny s předškolními dětmi tak mohou výrazně ušetřit a navíc si užít nepřeplněná turistická letoviska.Last minute nabídka byla v měsících května a června velmi lákavá jak svým rozsahem, tak finančně, přesto cestuje výrazně méně klientů než o hlavních školních prázdninách. To potvrzují i statistiky ČSÚ - v měsících červenci a srpna je realizováno 50-60 % všech zahraničních dovolených z celého roku.

 

V současné době dosahuje Last minute nabídka zájezdů svého vrcholu a je tak ideální dobou pro výběr a nákup dovolené. Přestože se v květnu prodalo výrazně méně zájezdů při meziročním srovnání, cestovní kanceláře a agentury očekávají letošní sezónu velmi úspěšnou, podobně jako tu loňskou. Vlivem vstupu nových subjektů na český trh jsou na Last minute nabízeny za atraktivní ceny Bulharsko a Turecko. Na špici prodejů u CK/CA se drží Řecko, Španělsko a Itálie, z mimoevropských destinací jsou to Egypt, Spojené arabské emiráty a skokanem roku je Albánie.

 

V loňském roce vycestovalo na zahraniční dovolenou 5,25 mil. českých turistů (ČSÚ, 2023). Podle prodejů zájezdů a pobytů v CK/CA na first minute a nyní v červnu očekáváme letos stejně úspěšný rok.

V současné době poptávají čeští turisté  v CK/CA i podzimní a zimní dovolenou v exotických zemích, zejména Omán, SAE, Jordánsko a vzdálenou exotiku.

 
TOP 10 destinací v prodejích CK/CA v letošní letní sezóně:
1. Řecko
2. 
Španělsko (včetně Kanárských ostrovů)
3. Itálie
4. Chorvatsko
5. Turecko 
6. Egypt
7. Bulharsko
8. Tunisko
9. Spojené arabské emiráty 
10. Albánie