26042024

čtvrtek, 05 březen 2020 09:03

Kam na lyže? Zkuste rakouský Kleinwalsertal

Chcete si užít komfort lyžařského střediska bez front, ale preferujete spíše rodinné středisko bez front a hlasitých barů? Pak je pro vás malebné středisko Kleinwalsertal přesně to pravé.

Areál Kleinwalsertal ve Vorarlbersko leží v západní částí Rakouska, v místech, kde Rakousko hraničí s Německem, Švýcarskem a Lichtenštejnským knížectvím. Vorarlbersko je regionem průkopníků lyžování. V tomto hornatém kraji mezi Bodamským jezerem a Arlbergem hrají zimní sporty všeho druhu významnou roli už přes sto let.

Kvalita střediska Kleinwalsertal je vysoká. Patří k nejlepším lyžařským oblastem v Rakousku a je to oblast vhodná pro sportovce i rodiny s dětmi.

Vesnice ve Kleinwalsertalu si zachovaly své typické kouzlo, všude najdeme harmonickou kompozici z tradičních stavení a současných staveb. Nápadný je zejména velký počet nově a dobře postavených domů ve stylu moderní vorarlberské dřevěné architektury. Také řada hotelů se představuje zajímavou kombinací starých a nových prvků a zvláštní poklidnou, odpočinkovou atmosférou.

Také o Vaše kultivované bydlení se všude ve Vorarlbersku postarají pozorní hostitelé. Většina hotelů a penziónů je již po mnoho generací v rodinném vlastnictví. Tady si hosté mohou být jisti tou nejlepší péčí a spolehnout se na vysokou kvalitu. Ta se projevuje v citu pro architekturu, vysoce kvalitním vybavení, velkorysých moderních wellness a přirozeně také v kuchyni. V restaurantech, hostincích a na horských chatách si můžete vybrat z místní domácí nebo kreativní kuchyně. Vorarlbersko umí dát pocítit a zažít kouzlo zimy obzvlášť působivým způsobem.

Například v hotelu Sonnenburg si užijete veškerý komfort rakouského pohostinství a skvělé výhledy na zasněžené vrcholky alpských hor.

V údolí Kleinwalsertal začala lyžařská historie již velmi brzy. První vlek ve středisku byl vybudován již v roce 1940. A dnes zde najdete více než 25 vleků a lanovek a 56 km sjezdovek. Lyžování si můžete užít v areálech Walmendinger Horn, Ifen a Fellhorn.

Tip: Do údolí Kleinwalsertal se pohodlně dostanete po německých dálnicích, které jsou zatím bezplatné, a díky tomu ušetříte za rakouskou dálniční známku.

 

Vice info najdete na:

 

https://www.vorarlberg.travel/regionen/kleinwalsertal/