ne28042024

neděle, 24 květen 2015 00:00

Nové geolokační hry pro cyklisty - to jsou květnové novinky v Orlických horách a Podorlicku

Již před nějakým časem jsme vás informovali, že v Orlických horách a Podorlicku připravují novou atraktivitu pro rodiny s dětmi, které jsou zároveň aktivními cykloturisty. Touto zajímavostí je celkem 5 nových geolokačních her, které si tu můžete již v dnešních dnech zahrát.

„Hry jsou 100% ekologické, protože jsou virtuální, abyste je však mohli hrát, musíte vyrazit do terénu. Aby oslovily i děti, je během nich připraveno mnoho zábavných úkolů, které musí po trase cyklovýletu plnit. Průvodci trasou vám budou některé z výrazných osobností našeho regionu a dozvíte se samozřejmě řadu zajímavých a naučných informací", předává nám základní informace Petra Smrčková, ředitelka destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko. O tom, jak hry hrát, kde začít a kdo vás bude provázet, se dozvíte na webovém portále www.kralovstviorlicke.cz.

To základní je však jasné:

* Je třeba umět jezdit na kole J a alespoň jeden z vás musí vlastnit chytrý telefon.

* Nesmí vám chybět soutěživý duch a měli byste podat maximální výkon, který bude na konci cyklo sezóny odměněn zajímavými cenami.

* Do chytrého telefonu si před začátkem hry do svého telefonu stáhnete mobilní aplikaci GEOFUN a registrujete se. Následně si do aplikace stáhnete konkrétní hru, kterou si chcete zahrát. Vše je možné udělat z domu nebo na místech s Wi-Fi připojením. Během hraní již připojení na internet nepotřebujete.

* Během hry musíte mít na svém telefonu zapnutý GPS signál a po skončení hry nahrát svá data do aplikace a odeslat.

* Hra se vám automaticky aktivuje ve chvíli, kdy dorazíte na místo, kde startuje.

Vše je velmi jednoduché a intuitivní. V regionu se nejedná o první zkušenost. Již loni spustilo tuto hru město Lanškroun, a to jako netradičního průvodce po zajímavých koutech města. „I město Choceň zvažuje, že nové hry pro cyklisty rozšíří také o svůj vlastní menší městský okruh, určený rovněž pro pěší a maminky s kočárky", sdělila nám Jana Havelková, vedoucí informačního centra Choceň, která absolvovala informační seminář k novým hrám.