so11052024

středa, 01 říjen 2014 04:11

Přírodní parky, které vás uchvátí

Strmé lezecké stěny, vodopády podobné „Grand Canyonu“ a viklající se kameny, které nenajdete nikde jinde – přírodní parky Dolního Rakouska neopakovatelným způsobem zrcadlí rozmanitost krajiny.

 

Blockheide Gmünd-Eibenstein

Viklající se kameny v zasněných vřesovištích

Do sebe zakousnuté louky a drobná pole, tajemné bažiny a lesy: Pestrá vřesoviště v západní části oblasti Waldviertel zvou k mimořádným výletům a túrám. Zvláštností přírodního parku jsou početná obrovská žulová skaliska, takzvané viklající se kameny. Podle starých pověstí a bájí jsou to hračky obrů.


Ötscher-Tormäuer

Vysoké vrcholy, hluboké rokle

V Mostviertelských Alpách, kolem téměř 2.000 metrů vysokého Ötscheru, se rozprostírá největší přírodní park Dolního Rakouska. Střídání šťavnatých luka a pastvin, hlubokých roklí, bizarně tvarovaných skal, vodopádů, jeskyň, klidných lesů a nádherných vyhlídek ohromí každého návštěvníka. Mimořádná jsou hluboce zaříznutá údolí řeky Erlauf (Přední a Zadní Tormäuer) a zejména údolí potoka Ötscherbach – Ötscherské příkopy - "Ötschergräben", známé také jako „Grand Canyon Rakouska“.


Hohe Wand

Nebeské výhledy z osamocené hory

Zdaleka viditelný je ve Vídeňských Alpách 1.132 metrů vysoký vrchol Hohe Wand. Osamocená vápencová hora se svou 8 km dlouhou, zalesněnou náhorní plošinou je jako přírodní park pod zvláštní ochranou. Hohe Wand je oblíbenou horou turistů i horolezců s mnoha volnočasovými zařízeními a příjemnými hostinci. Spektakulárním vrcholem je vyhlídková terasa „Skywalk“. Dobře zajištěný skalní chodník vede těsně podél skály.