so11052024

čtvrtek, 18 září 2014 07:46

Turistické letovisko Marsa Alam bude začleněno do nedaleké gubernie Luxor

Spojením dvou hojně navštěvovaných turistických lokalit Egypta se otvírají nové možnosti cestovního ruchu v Horním Egyptě. Město Marsa Alam ležící na rudomořském pobřeží, známé pro své nedotčené pláže tak nyní bude součástí světoznámého města Luxor. Informaci oznámil koncem srpna guvernér Luxoru Tarek Saad Edine.

Mezi Luxorem a městem Marsa Alam bude postavena dálnice, díky které na sebe budou města lépe napojena. Egyptská vláda také nyní projednává možnost stavby železnice mezi oběma městy.

„Integrací turistického letoviska Marsa Alam do gubernie Luxor se zvyšuje šance na rozvoj cestovního ruchu a vyšší návštěvnosti obou míst,“ prohlásil guvernér. Cílem tohoto kroku je vytvořit trvalé spojení kulturní a historické turistiky v Luxoru a pobřežního cestovního ruchu v Marsa Alam.

Luxor, často nazýván také „největším muzeem světa pod otevřeným nebem“, je jedním z nejvýznamnějších turistických cílů v Egyptě. Je znám pro své starobylé památky a chrámy, podle egyptských vládních údajů obsahuje až třetinu světových starobylých památek.

Marsa Alam, dříve malá rybářská vesnička, je dnes jednou z nejnavštěvovanějších turistických destinací v celé zemi. K turistickému rozvoji města přispělo především vybudování mezinárodního letiště v roce 2003. Vzhledem ke své klíčové poloze mezi Rudým mořem a Arabskou pouští, je také výchozím bodem pro safari.