čt28102021

Životní styl

Čím si obohatit téměř jakýkoliv pokrm? Maso, brambory, chipsy, tortilly? Poctivým zeleninovým dipem! V tom našem se skrývají rajčata, papriky, cibule, česnek, cuketa, lilek, mrkev, zázvor a z dochucovadel také jablečný ocet. Doporučujeme ten s poetickým názvem Zlaté jablíčko od Mgr. Evžena Uhra.

Mít profesionální fotky se nikdy neztratí, a proto agentura Báječné zážitky nabízí jako vánoční dárky hned několik druhů focení. Můžete si vybrat v příjemném pražském ateliéru focení v páru, jednotlivě, v kostýmech nebo pokud jste odvážnější, můžete zkusit i vkusné akty.

Rok se s rokem sešel a brzy budou zase Vánoce. Přestože mohou být letos trochu jiné než obvykle, nenechte se o ně ochudit. Abyste se naladili na tu správnou atmosféru, provoňte váš domov lahodnými recepty. Nabízíme linecké s kdoulovým džemem, tolik oblíbenou vánočku, tradičního staročeského kubu s africkým sumečkem a také něco lehčího v podobě jogurtové polévky s pečeným lilkem.

úterý, 08 prosinec 2020 08:09

Vánoční inspirace pro gurmány

Listopad tradičně utekl jako voda a o slovo se už hlásí prosinec. Měsíc, který je neodmyslitelně spojený s hodováním. Peče se vánoční cukroví, chystá se štědrovečerní večeře, připravují se sváteční delikatesy, kterými toužíte pohostit své blízké. My jsme pro vás tentokrát nachystali od každého něco.

Káva je druhou nejobchodovanější komoditou na světě. Předběhla ji pouze ropa, která samozřejmě nechutná ani trochu dobře. Zato bez kávy si nedokáže mnoho lidí představit ani den bez ohledu na to, na kterém kontinentu žije. Zatímco na severu ji mají rádi horkou ve velkých šálcích, čím blíže k rovníku, tím intenzivnější je chuť, ale porce kávy v šálcích jsou menší.

čtvrtek, 12 listopad 2020 14:54

Cuketa a spirálový dort

Cuketa neboli tykev obecná se řadí k nejoblíbenějším zeleninovým plodům vůbec. A není se čemu divit, jejich využití je nekonečné. Můžete je péct, smažit i konzumovat zasyrova. Navíc určitě oceníte její blahodárné účinky na lidský organismus – detoxikuje, odkyseluje i uklidňuje mysl. Uvidíte, že se cuketa v kuchyni neztratí a vaše tělo vám za ni poděkuje.

Vanilkové rohlíčky, voňavé perníčky a ořechové hvězdičky k Vánocům na Valašsku patří stejně jako kapr s bramborovým salátem. Jak na to, aby byly správně křupavé, nerozpadaly se a chutnaly opravdu skvěle? Recepty i spoustu praktických tipů vám přináší cukrářka a pekařka Pavla Stoklasová.

čtvrtek, 29 říjen 2020 11:26

Čokoládová pěna s duchy

Strašidelný svátek se blíží! K Halloweenu neodmyslitelně patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy... A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – naservírovali jsme vám speciální recepty na halloweenskou hostinu.

pátek, 23 říjen 2020 09:59

Nadýchaná dýňová roláda

Říká se, že léto je plné hojnosti. Farmáři mají širokou nabídku zeleniny, do lesa si můžete zajít natrhat borůvky. Jenže takový podzim není také úplně k zahození. Švestky, blumy, jablka a hrušky právě dozrávají ve velkém a mezi čerstvou zeleninou najdete salátové okurky, rané brambory, cibuli, řepu nebo třeba atypickou dýni.

pondělí, 12 říjen 2020 11:51

Křest kalendáře Alsa

Bez zpěvu. Tak se letos křtil charitativní kalendář na rok 2021 spolku Alsa, který jako jediný v České republice pomáhá lidem s amyotrofickou laterární sklerózou (ALS). Koncert v Pražské křižovatce, který zastřešovalo motto „společněprotibezmoci“ se uskuteční až příští rok.