Kouzla a čáry s podzimními surovinami z našeho kraje
Posnídali jsme hruškový koláč s tvarohem a vlašskými ořechy a „zužitkovali“ jsme tak plody, které jsme našli na zahradě. K obědu jsme upravili čerstvé houby z lesa i loňskou zásobu. Sušenými kusy jsme ochutili Krkonošské kyselo, z těch čerstvých jsme vykouzlili výbornou houbovou omáčku, kterou jsme podávali s těstovinami.
Za svého psa utratí Češi v průměru téměř 16 tisíc za rok
Pes je v Česku nejoblíbenějším domácím mazlíčkem. Ve své domácnosti ho má 40 % Čechů. Z aktuálního průzkumu agentury Nielsen Admosphere pro společnost PROFI CREDIT vyplývá, že v průměru za svého čtyřnohého miláčka utratí 15 794 Kč za rok.
Dýňový cheesecake
Dýně patří neodmyslitelně k podzimu. Postupem let si našla své místo i v našem jídelníčku. Pokud s ní ještě nemáte zkušenost, děláte chybu. Určitě byste měli vyzkoušet klasickou dýňovou polévku, ale bát se nemusíte ani dezertů, příloh k masům nebo zavařenin.
Kouzlete v kuchyni s vločkami!
Vločky, především ovesné, jsou zcela univerzální potravinou, která by ve vaší spíži rozhodně neměla chybět, a to nejen pokud jste příznivci kvalitního stravování. Vločky využijete na snídani, k obědu i na svačinu. Dají se přetvořit do sladké i slané podoby. Navíc se mohou pyšnit mnoha benefity, zejména velkým množstvím prospěšné vlákniny.
4 jídla, díky nimž objevíte zdravou chuť pohanky
Pohanka je nevýslovně bohatým zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Přesto jí většina lidí nemůže přijít na chuť. A to je velká škoda.
Letní poklady: meruňky a broskve
Ovoce by mělo být nedílnou součástí našeho jídelníčku celoročně. Ideální je konzumovat čerstvé sezonní ovoce k dopolední i odpolední svačině. Nejen, že tak do těla dostaneme výživné látky v podobě vitamínů a minerálních látek, ale také tím vyrovnáme hladinu glukózy v létě, čímž budeme předcházet chutím na sladké a i naše postava tím dozná pozitivních změn.
Domácí osvěžení za pár korun. Vyrobte si zmrzlinu!
Zmrzlina je synonymem léta, zejména děti ji milují a často vychlazenou pochoutku vyžadují i několikrát denně. Neváhejte a vyrobte si domácí, kterou svým ratolestem budete moct dopřát klidně každý den. Sami si totiž ohlídáte čerstvost, kvalitu ingrediencí a množství přidaného cukru. Navíc ji budete mít neustále po ruce a pochutnáte si tak kdykoliv. Nemluvě o tom, že ulevíte také své peněžence.
Jahodové profiterolky jako od profíka
Jste milovníky sladkého a v cukrárně se vám nad všemi těmi dortíky od profesionálních cukrářů sbíhají sliny? Zkuste si je připravit i doma. Co třeba takové profiterolky? O původu receptu na tyto malé nadýchané bochníčky z odpalovaného těsta plněné jemným krémem se dodnes přou Italové a Francouzi. Ať už za nimi ale stojí kdokoliv, jsou naprosto lahodné a jejich přípravy se rozhodně nemusíte bát.
Naše babičky vařily jednoduše a moc dobře věděly, co je dobré
Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, červenec a srpen jsou jedny z našich „nejplodnějších“ měsíců. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.
Letní makové dobroty
Čas letních garden party je tady. Dejte si pauzu od grilovaného masa a připravte svěží sladké kombinace s mákem nebo lehké „zobání“ ve stylu nachos, se kterými zazáříte.