čt28032024

středa, 08 prosinec 2021 21:02

Pere se s démony

Kapela Motorband, ve které v osmdesátých letech začínal zpěvák Kamil Střihavka, pokřtila nový videoklip. Klip vznikl k písni Ukaž svou tvář z posledního alba Černá a bílá a na svědomí ho má současný frontman kapely Motorband, Ladislave Korbele. Pokřtít klip do strašidelného Fear House Prague přišli Sagvan Tofi, Natálie Grossová, David Gránský, Michaela a Roman Tomešovi, Jakub Moulis, Martin Písařik a Viktorie Surmová.

„Jak si mohou dva lidé, kteří se mají rádi, nadávat, ubližovat a být na sebe zlí? Kde se to v nich bere?“ Zkoumání téhle otázky, to je ústřední motiv nové písně legendární české heavymetalové kapely Motorband. Libor „Máča“ Matějčík, kytarista kapely a autor textu a hudby, se inspiroval zkušenostmi ze života. „Já si myslím, že každý řeší tyhle otázky. Nejtěžší oblast lidského snažení jsou mezilidské vztahy. Každý hledá ten pomyslný manuál k tomu, jak s partnerem vycházet. Pokládám lidem otázku a chci, aby se zamysleli, proč se v některých vyhrocených situacích dokážeme chovat tak odpudivě k lidem, kteří jsou nám nejbližší,“popsal autor textu, Libor „Máča“ Matějčik. tak z nového alba Černá a bílá, které vyšlo letos v květnu a které se na akci symbolicky křtilo také, tentokrát ve verzi na LP s Best of bonusy.

Autorem námětu a scénáře je současný zpěvák kapely, Ladislav Korbel, který videoklip i režíroval. „Chtěl jsem děj zasadit do hororového příběhu, protože tváří v tvář strachu lidé vždy ukážou svou pravou tvář. Inspiroval jsem se v klasických hororech jako Osvícení nebo Americké psycho a vyšel mi z toho hrdina, který se navenek prezentuje jako úspěšný normální muž, v nitru ale skrývá démony. Mottem, kterého jsem se během natáčení klipu držel, byl citát „Své démony si vytváříme my sami“ z filmu Iron Man 3,“vysvětloval frontman kapely a muzikálový zpěvák, Ladislav Korbel. „Hrdinka, která je postavená před intenzivní strach, je situací dohnána k hroznému činu. Jinými slovy, zlo plodí zlo,“ přiblížil námět klipu autor.

Černá a bílá, tedy naprostý kontrast, vystihuje i samotného frontmana, Ladislava Korbela, který se ke kapele přidal v roce 2020. Kromě svého působení v heavymetalové kapele má za sebou řadu muzikálových rolí. Vidět jste ho mohli například v Tarzanovi, Dětech ráje, Mefistovi, Času růží, nebo v Mýdlovém princi. „Nemám rád škatulky. Rád zpívám a tvořím hudbu ze které mám radost a mohu na ní pracovat s talentovanými kolegy. Je mi jedno, jestli jsem zrovna Tarzan v Hybernii, zpívám Karla Gotta, nebo hraji na metalovém koncertě s Motorbandem. Důležité pro mě je, že jsem v tu chvíli obklopený dobrými muzikanty a zpěváky a všichni se podporujeme, respektujeme a máme radost z hraní,“usmíval se Ladislav Korbel.

Křestu se zúčastnila i Ladislavova muzikálová partnerka z Dětí ráje, Natálie Grossová. Ta Ladislava zná hlavně jako muzikálového zpěváka, jeho počiny v heavymetalové kapele se jí ale líbí také. „Já tvořím především popovou hudbu a zpívám v muzikálech, k Láďovi ale ten metal výborně jde. Je všestranně talentovaný a být členem Motorbandu ho podle mě dost baví a jde mu to,“chválila Ladislavovu tvorbu Natálie Grossová. „Navíc vím, že je radost s ním pracovat, do divadla s ním vždycky přišla skvělá nálada,“ dodala dcera bývalého premiéra.

Sagvan Tofi také přišel podpořit nový videoklip. S Ladislavem ho pojí muzikálová spolupráce, která začala už na Mýdlovém princi a pokračovala na Dětech ráje a Čase růží, které Sagvan režíroval a Ladislava oslovil s nabídkou role. „Láďa dobře zpívá i hraje, to je v muzikálu důležité. Duší je rocker, ale má široký záběr a všestranný potenciál, to se v této branži cení,“vysvětlil Sagvan Tofi. „Láďa nečekal, až mu někdo natočí videoklip, raději si ho udělal sám. Celý ho vymyslel i zrežíroval a na to, že je to jeho prvotina, musím dát klobouk dolů. V dnešní době, kdy je problém se vším, tak to dokázal i s omezenými finančními prostředky. Nikdy mě jako kamaráda ani jako producenta nezklamal, je to srdcař a sportovec, držím mu palce,“řekl muzikálový producent, zpěvák a herec Sagvan Tofi.

Videoklip ke shlédnutí zde.

Foto: archiv Motorband