čt18042024

úterý, 15 červen 2021 00:00

Hurvínek v Planetáriu

Covid sice zastavil chod divadel, ale divadlo Spejbla a Hurvínka se snažilo využít čas a vymýšlelo nové aktivity pro své příznivce. Připravilo spoustu outdoorových akcí, které potěší malé i velké fanoušky.

Nově například divadlo S+H spolupracuje s Planetáriem Praha a díky tomu se vydařil projekt na letní terase Planetária ve Stromovce a to HURVÍNEK V PLANETÁRIU. Divadlo zde bude hrát pro ty nejmenší i pro větší děti. Prťata – od 1 do 3let – budou nadšená ze hry „Žeryčku hop“ a pro starší děti je připraven na léto celý repertoár příběhů Hurvínka, Spejbla, Máničky, paní Kateřiny i Žeryka. Nově bude na letní terase uvedena hra „Hurvínek a nezvaný host“, ve které děti uvidí, co se stane, když se u Spejblů objeví člunozobec. Kmotrem nové hry se stal pan Miroslav Bobek, ředitel pražské ZOO, ve které jsou vzácní člunozobci chováni. Kdybyste nevěděli, co je člunozobec, tak je to modrošedý velký pták s ohromným zobákem. A ten – samozřejmě v podobě zdařilé loutky – zamíchá provozem domácnosti Spejbla a Hurvínka nečekaným způśobem. Autory hry jsou Miki Kirschner a Jana Kubíčková.

Program Planetária i Program Divadla S+H na letní terase Planetária neleznete na: https://www.planetum.cz/program/.

Návštěva některého z Hurvínkových pohádkových příběhů vám poskytne nevšední zážitek, který může být umocněn návštěvou Planetária.