čt28032024

čtvrtek, 16 leden 2020 10:25

Avokádová nutell

Avokádo je ovoce bohaté na zdravé tuky pro správnou produkci testosteronu. Celých 77 % kalorií avokáda tvoří tuky. Zvýšený příjem zdravých tuků je spjat s tvorbou testosteronu. Navíc avokádo obsahuje nízký obsah polynenasycených a vysoký obsah mononenasycených tuků. Pro váš testosteron výborná kombinace. Avokádo je bohaté na vitamíny rozpustné v tucích. Mnoho z nich je pro tvorbu testosteronu nezbytných.

 

Avokádová nutella 

 

Suroviny:

 

- 1 ks avokáda

 

- 1 ks banán

 

- 20 g holandského kakaa

 

- 20 g lískových ořechů

 

Postup:

 

Jako první si rozmixujeme lískové ořechy, mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hmota podobná ořechovému máslu. Když máme hotovo, postupně přidáme banán, avokádo a nakonec kakao. Vše rozmixujeme do hladka.

 

Tousty plné bílkovin 

 

Suroviny:

 

- 4 plátky večerního chleba

 

- 50 g uzeného lososa

 

- 30 g sýru Philadelphia

 

- 10 g nastrouhaného čedaru

 

Omáčka:

 

- 1 lžíce medu

 

- 1 lžíce dijonské hořčice

 

- 1 lžíce olivového oleje

 

Postup:

 

Jako první si připravíme omáčku. Med v tekutém stavu (pokud není, rozpustíme ve vodní lázni), hořčici a olej smícháme dohromady, tak aby vznikla jednotná tekutina. Večerní chlebík si pomažeme čerstvým sýrem, poklademe plátky lososa a posypeme nastrouhaným čedarem. Další chlebík si pomažeme připravenou omáčkou. Tyto dvě části spojíme do jedná a pečeme v toustovači po dobu 5 minut.

 

TIP: Před tím, než toust vložíme do toustovače, pomažeme jej v tenké vrstvě máslem. To vytvoří krásnou máslovou krustu.

 

Lososová miska 

 

Suroviny:

 

- 100 g uzeného lososa

 

- ½ avokáda

 

- 3 lžíce teriyaki omáčky

 

- Hrst salátů podle libosti

 

- 50 g jasmínové rýže

 

- 1 lžíce sezamových semínek

 

- Pepř

 

- Olivový olej

 

- Šťáva z ¼ limetky

 

Postup:

 

Rýži si uvaříme podle návodu na obalu. Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky. Salát propláchneme, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Hotovou rýži si vložíme do misky, vedle naskládáme lososa a pokračujeme se všemi surovinami. Nakonec vše zakápneme limetovou šťávou, teriyaki omáčkou a posypeme sezamovým semínkem.