29032024

pondělí, 20 květen 2019 08:21

Naughty Harbor: 10 tipů, kterými pro čtyřicítce zachráníte vzta

Vztah je jako květina, o kterou je potřeba pečovat. Pokud ji nechcete nechat uvadnout, je třeba ji pravidelně zalévat, hnojit, umístit na správné místo a podle potřeby třeba i přesadit. A s lidskými vztahy to není jiné. Aby mohly vzkvétat, je nutné se o ně starat, a to i v pozdějších stádiích, kdy se naoko zdají být stabilní.

Jak se postarat o to, abyste i po čtyřicítce byli ve vztahu šťastní? Poradili z podniku Naughty Harbor, prvního českého podniku s reálnými pannami.

1. Komunikujte

Komunikace je základ, bez kterého to zkrátka nepůjde. Je normální, že vám po dlouholetém vztahu začne v partnerství něco chybět, začne vám vadit stereotyp, zatoužíte po něčem novém. Pokud se necítíte dobře, je potřeba to partnerovi sdělit a zkusit najít pro nastalou situaci řešení. Možná zjistíte, že problém je oboustranný a budete mít šanci na něm vzájemně pracovat. Pokud však budete mlčet s tím, že se to časem nějak urovná nebo si zvyknete, může dojít k tomu, že vám vaše nespokojenost přeroste přes hlavu a může dojít ke zkratu.

2. Podporujte se

Prožívejte se svým partnerem stresující situace a buďte mu oporou. Ne nadarmo se říká, že ve dvou se to lépe táhne a pokud bude mít partner pocit, že se o vás může opřít v těžkých chvílích, jste na správné cestě. Platí to i v případech, kdy se partner dostane do nepříjemné situace vlastním zaviněním. V takovém případe jej neobviňujte, ale naslouchejte mu a buďte mu spíše parťákem než oponentem.

3. Projevujte si vděčnost

Zdá se to jako maličkost, ale zkuste čas od času dát partnerovi najevo, že je fajn být spolu. Soustřeďte se na to dobré ve vztahu a když partner udělá něco, co vás potěší, pochvalte ho. Pokud projevíte vděčnost, partner si i na vás začne všímat toho dobrého a bude s vámi radši.

4. Okořeňte si sex

Neuspokojivý sex je kamenem úrazu dlouhodobých vztahů. Je normální, že vás to po delší době začne v posteli nudit, pokud ale potřebujete změnu, je nutné to partnerovi sdělit. Nebojte se s ním sdílet své fantazie, právě ty mohou vás vztah zachránit. Tabu nejsou ani sado-maso hrátky, sex na netradičních místech nebo zapojení třetího. Pokud chcete do postele třetího, ale na reálného člověka se úplně necítíte, můžete vyzkoušet silikonovou alternativu, klidně přímo v nevěstinci.

„Silikonové panny jsou vytvořeny tak, aby vypadaly jako skutečné ženy, jejich tělo je z vysoce kvalitního silikonu, který je příjemný na dotek. Klademe vysoký důraz na hygienu, po použití panny důkladně čistíme a udržujeme. Materiál, ze kterého jsou vytvořeny, je antibakteriální, takže není třeba se obávat žádných nemocí,“ říká Ronald Eller z podniku Naughty Harbor, prvního nevěstince se silikonovými pannami v Česku.

5. Omezte elektroniku

Notebooky a smartphony jsou zabijáky moderních vztahů. Pokud věnujete v posteli i mimo ni více času svému telefonu než partnerovi, pravděpodobně to brzy začne skřípat. Sociální sítě nám dnes zabírají mnoho času, je však třeba si uvědomit, že váš partner vás potřebuje více než facebooková zeď.

6. Vraťte se v čase

Dobrým způsobem, jak si připomenout, proč jste spolu a že se máte rádi je zavzpomínat si na vaše začátky. Povídejte si o vašem prvním rande, jak jste se cítili, co se vám na tom druhém líbilo, čím vás sbalil. Není od věci ani si onu první schůzku zopakovat, zajít si na místo, kde se odehrála, vrátit se v čase a osvěžit si zapomenuté city.

7. Vybočte ze stereotypu

Jsou všechny vaše dny stejné? Zkuste udělat něco jinak. Naplánujte si prodloužený víkend, odjeďte někam, kam byste se za normálních okolností nedostali, zažijte něco hezkého, vytvářejte si spolu nové vzpomínky. Vybočení se může týkat i sexu, viz bod 4. Páry, které upadnou do stereotypu všedních dnů se často začnou nudit a mohou začít pátrat i v jiných vodách.

8. Uznávejte chyby

Umět uznat chybu a omluvit se je dovednost, kterou si fungující páry osvojily. Občas zkrátka musí jít stranou ego i tvrdohlavost, aby se místo nich dostavila ochota jednat vstřícně. Není ostuda se zmýlit, je ostuda si trvat na svém, jen aby si člověk dokázal, že má navrch. Myslete na to, že jste především parťáci, ne konkurenti.

9. Vytvořte si tradice

Zapojte kreativitu a vytvořte si nějaký společný zvyk. Klidně to může být zásada, že alespoň jednou do měsíce zajdete na pěknou romantickou večeři, nebo spolu začnete chodit na taneční lekce. Mělo by to být něco, co bude oba partnery bavit, na co se budou těšit a na co si rádi vyčlení volný čas.

10. Mějte i svůj vlastní život

Je sice pěkné trávit čas se svým partnerem, ale vztahu prospívá, když má každý z partnerů i své vlastní zájmy. Pokud budete spolu až příliš často, začnou vám na partnerovi vadit i drobnosti a hrozí vám nepříjemná ponorka. Partneři, kteří spolu netráví všechen volný čas, si toho druhého daleko více váží a těší se na něj.