čt28032024

pondělí, 14 květen 2018 05:56

Barbie táhne na šedesátku, Mickey Mousse by byl už dědečkem

Nejoblíbenější pohádkové postavičky už dávno nejsou nejmladší. Popularitu některých z nich prověřuje čas už po desetiletí. Nejstarší z nich, Mickey Mousse, by oslavil již devadesáté narozeniny, ze sličné panenky Barbie by již byla dáma ve zralém věku. Avšak děti jejich příběhy stále milují, a tak stále vznikají nové pohádky.

Nejmenší diváci proto mohou nyní sledovat nejen příběhy o známé blondýnce, ale i o její sestře Chelsea, která si vysnila kouzelný svět plný obláčků z cukrové vaty a plavání s mořskými pannami.

Legenda jménem Barbie

O popularitě krásné panenky se nedá pochybovat. Od jejího vzniku v roce 1959, kdy díky společnosti Mattel spatřila světlo světa, se počty prodaných Barbie pohybují v miliardách. Nyní však na řadu přichází její sestra, taktéž milá slečna, Chelsea, která si ráda představuje čarovný svět plný barev a magických postav. Ten představí všem malým divákům v průběhu května, od 2. května od 6:35 ráno na televizní stanici Minimax. Tato pohádka bude snová – Barbie Dreamtopia ukáže, jak se na svět dívají děti, jejichž fantazie nemá hranic. Příběh tradiční Barbie tak obohatí o nové situace a zážitky a vrátí se zpět k malému divákovi, který světu Chelsea určitě neodolá. Bude tak úspěšná jako její sestra? Nechme se překvapit!

Příběhy, které nezevšední

Barbie není jediná, která se těší popularitě po řadu let. Oblíbený myšák Mickey Mousse je na scéně již devadesát let! Legendární kreslená postavička z dílny The Walt Disney Company byla vytvořena 15. března 1928 ve spolupráci Walta Disneyho a Uba Iwerkse. Podobně je na tom i Kačer Donald se svými neposednými synovci, kteří si fanoušky získávají od roku 1934. Postavička Kačera Donalda vznikla proto, že chtěl Disney vytvořit také charakter nesoucí i negativní vlastnosti. Za zmínku stojí i Tom a Jerry, kteří to po 162 seriálových epizodách dotáhli

až na celovečerní film Tom a Jerry letí na Mars. Věděli jste, že když seriál v roce 1940 vznikl, jeho hlavní hrdinové se jmenovali Jasper a Jynx?

Barbie – milá, pracovitá, poctivá

Panenka, která je pro mnohé vzorem krásy, to je Barbie. Má ale i mnohem důležitější přednosti, je milá, dobrosrdečná a ráda pomáhá ostatním. Tvůrci panenky se v minulosti setkali s velkou kritikou veřejnosti právě pro její abnormálně dokonalé proporce a pokřivování pohledu na ženskou krásu.

Právě proto se dnes již panenky vyrábí v pozměněných proporcích s kratšími nohami a pasem běžné ženy. To, že nyní už nejde jen o dokonalé vzezření dokládá i fakt, že dnes lze zakoupit Barbie s podobiznou talentované malířky Fridy Kahlo, boxerky Nicoly Adams či filmové režisérky Avy Duvernay. Inspiring Woman, kolekce z března tohoto roku, kterou Mattel představil ke dni žen, má dětem přiblížit skutečné ženy, které byli či jsou svým životním příběhem inspirující.