19042024

pondělí, 02 říjen 2017 04:13

Ledové košíčky s praženými vločkami a ovocem

Letní pohoda je ta tam, a v ulicích již definitivně zavládl podzim. Zavzpomínejte na hřejivé paprsky v pohodlí domova a rozlučte se s teplým obdobím posledním zmrzlinovým dezertem této sezóny. Ledové košíčky s ovocem jsou ideální sladké jednohubky, které se skvěle hodí na oslavu babího léta nebo pro přivolání podzimních prázdnin. Nakyslé tóny jogurtu, co zrál v kelímku , příjemně vyváží nasládlé plody a pražené ovesné vločky celý dezert provoní lehkou oříškovou vůní. Příprava ledových košíčků vám navíc nezabere skoro žádný čas.

 

Doba přípravy: 15 minut

Na porci pro 3 osoby budete potřebovat:

70 gramů ovesných vloček

300 gramů bílého jogurtu

2 lžičky moučkového cukru

300 gramů vašeho oblíbeného ovoce (jahod, borůvek, třešní,…)

Postup:

Základ ledového košíčku tvoří opražené ovesné vločky. Ty si připravíme tak, že je krátce opečeme na suché pánvičce, dokud nezhnědnou. Hotové vločky rozdělíme na dna šesti silikonových košíčků. Následně si připravíme náplň. V misce promícháme jogurt s cukrem a navrstvíme na opražené vločky. Jako poslední přijde na řadu ovoce, které poklademe na vrch košíčků. Až budeme se zdobením spokojeni, necháme dezert zamrazit. Před podáváním je ideální nechat košíčky v pokojové zhruba deset minut povolit.

Tip: Nemusíte zůstat jen u jednobarevných bílých košíčků. Stačí ovoce s jogurtem před zamrazením rozmixovat nebo rovnou bílý jogurt nahradit ovocným.  Dětem tak naservírujete zdravou svačinku bez laktózy s jahodovou, banánovou, meruňkovou nebo čokoládovou příchutí.