19042024

středa, 26 únor 2014 09:25

5 businessů, které profitují z ošklivého počasí

SHA Wellness Clinic vyhled

Ačkoliv mnozí příchod zimy do České republiky již zavrhli, nakonec k nám přece jen zavítala. Pro většinu lidí nepředstavuje předpověď mrazivých dnů obzvlášť příjemné vyhlídky, přesto se však najdou tací, jež z venkovního nečasu těží.

Podívejte se na 5 businessů, které jsou této skutečnosti důkazem.

Plynárny a elektrárny

Komu jinému by se mělo v zimním období dařit, pokud ne dodavatelům toho, co aktuálně všichni hojně využíváme. Teplo je základem pro zvládnutí zimy nejen ve zdraví, ale také v pohodě. Plynárny jako například RWE či Pražská plynárenská se tak těší velkému nárůstu spotřeby a tedy i příslušným finančním výsledkům. Stejně tak se daří i elektrárnám - během zimy je nutno prakticky po celý den svítit, průměrná spotřeba elektřiny tedy znatelně vzrůstá.

Fitness centra

Jelikož nám chladné počasí po většinou překazí plánované venkovní sportovní aktivity, odebíráme se směrem do fitness center, kde se alespoň z části snažíme ukojit potřebu „dělat něco pro své tělo“. Považujete-li se za aktivního sportovce, který si vždy nějaký způsob pro udržení kondice najde, ve fitness centru zjistíte, že rozhodně nejste sami, kdo má takové odhodlání.

Dovoz jídla

Chuť na něco dobrého či speciálního, co si neuvaříme sami je častokrát nezvladatelná, přesto však existuje něco, co nám vysněný gastrovýlet dokáže překazit. Ano, je to nevlídné počasí, jež vybízí k neopuštění dveří našich obydlí. Naštěstí ale existují rozvážkové služby jako například Foodpanda, která se pyšní pestrou škálu světových kuchyní a díky níž si tak můžeme vychutnat od japonských specialit až po českou kuchyni vše, co nás jen napadne, aniž bychom při tom opustili teplo domova.

Wellness pobyty

Teplo a relax v mrazivém období láká snad každého z nás. Většinou však nedisponujeme takovým obnosem financí, za který bychom mohli vyrazit daleko do teplých krajin. Provozovatelé wellness hotelů mají pravděpodobně podobné pocity, a proto nabízí alespoň částečnou náhradu za slunce a s ním spojený relax v podobě rozsáhlé nabídky častokrát výrazně zlevněných wellness pobytů.

Obchodní domy

S příchodem zimy se jako každý rok začínají ve velkém plnit nákupní centra davy lidí, kteří zde aktivně tráví svůj volný čas. Češi nakupování milují, čehož jsou si obchodníci velice dobře vědomi a připravují tak pro své zákazníky mnoho různorodých akcí, které v chladných dnech ve velkém nabírají na popularitě.