19042024

čtvrtek, 11 březen 2021 08:48

Detoxikace – probuďte sílu svého těla!

Detoxikace a očista organismu by neměla být pouze záležitostí přicházejícího jara, ale spíše pravidelným rituálem na cestě k vašemu ideálnímu, zdravému tělu i mysli. Cílem detoxikace je především pročištění zatížených orgánů, které ustavičně pracují na odbourávání nežádoucích látek a toxinů, jejichž nahromadění často způsobuje mnoho nepříjemných projevů či nemocí. Postupnými, leckdy i malými krůčky dokážete organismus revitalizovat a obnovit životadárnou sílu.

Naprostým základem při detoxikaci je dostatečný a pravidelný pitný režim, na který často zapomínáme. Přitom je naše tělo z 65 % tvořeno z vody, proto i mírná dehydratace může mít za následek únavu a malátnost. Pokud ale nejste fanouškem čisté vody a její konzumace vyžaduje zbytečné přemáhání, zkuste si vodu lehce dochutit třeba citrónem či snítkou máty. Dobrou alternativou mohou být i bylinkové čaje. Nápoj připravený ať už z čerstvých či sušených bylinek je účinnou detoxikační kůrou. Vhodným domácím lékařem je například kopřivový čaj s vysokým obsahem železa. Ostropestřec mariánský účinně pomůže při očistě jater a přeslička rolní zajistí obnovu správné funkce ledvin.

Během detoxikační kůry se doporučují nasadit lehká zeleninová jídla, smoothie, ovocné šťávy a snadno stravitelné potraviny nezatěžující organismus. Ovoce a zelenina obsahují důležité enzymy, vlákninu, vitamíny a další důležité látky, zásadně posilující imunitu. Pokud toužíte svému tělu ulevit a nabít ho novou energií jednoznačně je zařaďte nejen do dnů své detoxikace, ale i do každodenního jídelníčku.

Vyzkoušejte například nastartovat ráno elixírem z mrkve, zázvoru, řepy, celeru a trochu citrónu a ucítíte při pravidelné konzumaci příval nové síly. Nebojte se experimentovat a zkoušet nové chutě, jedině tak se pro vás očista stane potěšením a příjemnou činností.

Zeleninu i ovoce můžete připravit na různé způsoby. S novinkou značky Tefal vysokorychlostním mixérem InfinyMix+ (BL91HD31) zažijete ten nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak si vychutnat dokonalou přípravu zdravých a lahodných receptů v pohodlí domova. Díky vysokorychlostnímu motoru v kombinaci s noži Powelix Life technologie s působivým 1600W motorem, který dosahuje až 35 000 ot./min., lze připravit širokou škálu receptů, od smoothie až po těsta na palačinky, cukroví a dezerty.

Chcete-li dosáhnout dokonalých výsledků, nejprve vložte nejlehčí a tekuté přísady, poté přidejte nejtěžší přísady, a nakonec mražené potraviny nebo ledové kostky. Při zpracování hustších potravin použijte pěchovač, který je součástí balení stejně jako kuchařka, která obsahuje více než 50 receptů. S pěti automatickými programy a manuálnímu nastavení je příprava vašich oblíbených pokrmů snadnější než kdy předtím. Nádoba z odolného tritanu o objemu 1,75 litrů má dostatečnou kapacitu pro celou rodinu.

Další výhodou je praktická cestovní tritanová nádoba o objemu 600 ml, se kterou si můžete užít lahodný a zdravý nápoj cestou do práce nebo na výlet. Doporučená cena je 6 999 korun / 249 EUR / 89 990 HUF