út16042024

středa, 09 říjen 2019 07:08

Odkyselení organismu je odpovědí na řadu zdravotních potíží. Jak na to?

Výzkumy dávno potvrdily, že překyselený organismus je rizikem pro vznik závažných nemocí, jako je osteoporóza, cukrovka, neplodnost či rakovina. Na vině má být špatná životospráva moderní civilizace. Co se v těle děje, když je takzvaně překyseleno, a jak opět ve vnitřním prostředí nastolit rovnováhu?

 

Lidský organismus si můžeme představit jako složitou továrnu, v níž souběžně probíhají různé biochemické procesy. Aby naše tělo dobře fungovalo, musí v něm vládnout rovnováha. To se týká i poměru mezi kyselými a zásaditými látkami, který vyjadřuje hodnota pH. Neutrální pH má hodnotu 7. Vyšší hodnota znamená, že v těle převažuje mírně zásadité prostředí, které je pro správné fungování organismu ideální. Podle odborníků se správné hodnoty pohybují od 7,3 do 7,7, přičemž platí, že vyšší i nižší pH pro nás může být smrtelné. Současná civilizace má spíše problém s jevem, kdy je tělo vnitřně "rozleptáno" přemírou kyselých látek.

Může za to nadmíra stresu a duševního vypětí, zvýšená konzumace alkoholu, kouření a v neposlední řadě špatný jídelníček. Za kyselé pH v těle stojí především cukr, bílá mouka, maso a káva. Samotná chuť potravin nerozhoduje. Zda je potravina kyselinotvorná nebo zásadotvorná, závisí na tom, jak se chová ve vnitřním prostředí. Například strava bohatá na cukr sama o sobě kyselá není, ale v těle se stává silným oxidantem a kyselost zvyšuje. Jakmile se prostředí v těle zhoupne ke kyselému, snaží se imunita nastartovat procesy, které by hodnoty vrátily zpět do normálu.

Příznaky na sebe nenechají dlouho čekat - únava, nedostatek energie, změna váhy, apatie, bolesti hlavy, zad, ekzémy, zácpy nebo průjmy, neurčitá bolest ve svalech, vypadávající vlasy a problémy s klouby. Chronické překyselení pak může vést ke vzniku řady nemocí jako osteoporóza, kvasinkové infekce, nadváha, neplodnost, diabetes a rakovina.

Jak překyselenu organismus napravit?

Odkyselení je proces, který nás nemusí nijak omezovat, a přesto jeho účinky sami na sobě poznáme už po pár dnech. Je třeba mít na paměti, že tělo se nahromaděného odpadu zbavuje postupně, proto je důležité vytrvat a nepolevit, jakmile se začneme cítit dobře. Dopřejte si organickou živou stravu, zelené potraviny, jako je chlorella, zelený ječmen či spirulina, kvalitní vlákninu a vypijte denně alespoň dva litry čisté vody.

Tabu by měl být fast food, zásadní omezení potřebují také cukry, mléčné výrobky, vejce, maso a lepek. Potrava v našem civilizovaném světě ztratila svoji hodnotu a význam. Dnes jídlo vnímáme spíše jako hmotu k zaplnění žaludku, místo abychom se nad ním zamysleli jako nad výživou pro naše buňky. Důležité je také jíst pomalu a uvědoměle. Pokud hltáme v chvatu, i zásadotvorné potraviny se chovají jako kyselé. Mezi potraviny, které bojují proti překyselení, patří brambory, kořenová a listová zelenina, čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, sója, tofu, výrobky z žitné mouky a ořechy.

Systémová detoxikace

Detoxikace je očistný proces, během kterého tělo zbavujeme škodlivých látek. Správně provedená očistná kúra harmonizuje organismus, přináší zdraví a zbavuje únavy. Detoxikací stimulujeme samoléčebné schopnosti našeho těla, s jehož pomocí docílíme pročištění krve, lymfy a podpoříme činnost jater, ledvin a střev. Nastartovat očistné procesy v těle pomůže i metoda řízené vnitřní detoxikace. v duchu celostní medicíny. Funguje ve specializovaných centrech.

 

Zkušení terapeuti provedou bezbolestné vyšetření na přístroji Salvia, který umí identifikovat konkrétní typ toxické zátěže. Následně po konzultaci s odborníkem zvolíte nejvhodnější léčbu a stanovíte postup detoxikace. Očista probíhá pomocí čistě rostlinných a bylinných preparátů. Své tělo tak nezamoříte další chemií, ale naopak ho podpoříte v přírodním způsobu uzdravení.