čt28032024

čtvrtek, 07 březen 2019 11:32

Zaběhejte si ve Hvězdě a oslavte Den rodičů předčasně narozených dětí - registrace na běh startuje dnes

Už za dva měsíce se koná v Oboře Hvězda první pražský běh, který podpoří rodiny předčasně narozených dětí a neonatologická centra, kde o tato miminka pečují. V neděli 5. května se totiž koná vůbec poprvé BĚH PRO MIMINKA DO DLANĚ hlavního města Prahy rodičovské organizace Nedoklubko.

Přijít a pomoci v nelehkých začátcích rodinám „nedonošeňátek“ může každý, připravený je i doprovodný program. Registrace běhu začíná dnes.

Přijít si zaběhat a užít odpoledne na čerstvém vzduchu může každý. Startovné použije Nedoklubko pro některé z pěti perinatologických center v Praze, která se starají o předčasně narozené děti. „Vymysleli jsme akci tak, aby si sami lidé mohli zvolit, jak první květnové nedělní odpoledne stráví. Nabízíme tedy možnost běhu na kratší a delší vzdálenost i speciální procházky. Skvělé je na tom také to, že si sami účastníci určí, do které z pěti nemocnic jejich peníze darujeme,“ upřesňuje Lucie Žáčková, výkonná ředitelka Nedoklubka.

Akce Běh pro miminka do dlaně hlavního města Prahy začne ve 14 hodin a potrvá do 19 hodin. Součástí je běh na dva a pět kilometrů, dětské závody, speciální procházka i koncert pod širým nebem. Startovné je 350 korun, z toho 300 korun získá některé z perinatologických center v Praze (Nemocnice Krč, Motol, Apolinář, Podolí, Bulovka). Zájemci se mohou hlásit přes webové stránky www.nedoklubko.cz/beh.

Ročně se v České republice narodí až 9000 dětí předčasně. Rodičovská organizace Nedoklubko již sedmnáct let podporuje rodiče předčasně narozených dětí, miminka i neonatologická centra.