čt25042024

čtvrtek, 18 říjen 2018 08:56

Jak nastartovat imunitní systém řízenou detoxikací organismu

Podzim je pro lidský organismus bez debat jedním z nejobtížnějších období vůbec. Nejen, že je třeba zvykat si na nedostatek slunce a nepříjemné počasí, na jedince s oslabenou imunitou ale navíc útočí nemoci jako angína, chřipka či záněty horních a dolních dýchacích cest. Po duševní a fyzické stránce lze však i toto období překonat bez problémů. Stačí jen posílit svůj imunitní systém.

Čím je vlastně imunitní systém oslabován?

Pomineme-li vrozené poruchy imunitního systému, zjistíme, že za většinou případů oslabené imunity stojí nepřímý vliv jiných onemocnění nebo prostředí, ve kterém se pohybujeme. Proto často dochází k vleklým zdravotním problémům, které ne a ne ustoupit. Každé onemocnění totiž vede k dalšímu oslabení imunitního systému, a tím vzniká větší riziko dalšího nakažení či zhoršení stavu. Zároveň s tím je nutné si uvědomit, že v prostředí kolem nás najdeme velké množství toxinů, které ve vysoké míře negativně ovlivňují činnost imunitního systému.

Základem pro posílení imunity je tedy nejprve detoxikace, která nám může pomoci zbavit se nejrůznějších typů toxinů. Ty najdeme v životním prostředí, v průmyslové či potravinářské chemii nebo v lécích a drogách. A přestože se organismus snaží přítomnosti toxinů bránit a spontánně bez jakéhokoli zásahu provádí detoxikaci, jeho snahu blokují emoce. Často se jedná například o emocionální stres, blokované emocionální konflikty nebo citovou deprivaci.

S tímto poznatkem tak k detoxikaci přistupuje metoda řízené vnitřní očisty C.I.C., která se zabývá zdravotním stavem člověka z celostního pohledu. Tato metoda spatřuje příčinu obtíží v zatížení organismu různými druhy toxinů, avšak kromě samotného procesu detoxikace je kladen důraz i na odstraňování škodlivých blokujících emocí.

Jednoznačným pozitivem této metody je to, že se ve skutečnosti jedná o nastartování přirozených samouzdravujících pochodů lidského těla, a tak je možné řízenou vnitřní očistu kombinovat s jakoukoli další klasickou léčbou nebo alternativním postupem.

Jak detoxikovat

Prvním krokem k řízené detoxikaci těla je návštěva osvědčeného terapeuta. Toho najdeme na webových stránkách informační medicíny Joalis dle místa bydliště. První návštěva poté trvá kolem hodiny a je při ní indikována odezva na toxickou zátěž organismu, na jejímž základě je stanovena vhodná detoxikační kůra a jsou doporučeny další potřebné úpravy životosprávy. Jedna kůra trvá přibližně 5-6 týdnů a po jejím skončení je zkontrolován efekt detoxikace a navrhnut další postup.

Někdy je zapotřebí podstoupit více kůr, vše záleží na době, po kterou daným problémem trpíme, nebo na tom, jak je náš organismus schopný reagovat na podněty a snažit se uvést svůj stav do normálu. Samostatné přípravky lze objednat i online bez předchozí návštěvy odborníka, díky němu ovšem dosáhneme lepších výsledků, neboť detoxikace je přesně cílená na náš organismus a obtíže.

I přes nesporné účinky detoxikace je ovšem nutné kriticky zhodnotit dosavadní životosprávu a snažit se ji co nejlépe upravit tak, aby se obtíže nevrátily.