čt28032024

pondělí, 14 září 2020 07:42

Roztančené divadlo Praha, III. ročník

Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové „Roztančené divadlo Praha“ se měl konat v březnu a to již III. ročník. Koronavirus Covid19 byl ale silnější a tak došlo i k několika změnám v tanečních párech a finále proběhne 19. září 2020 od 19 hodin v Divadle na Vinohradech. Vstupenky z března zůstaly v platnosti. Posledních pár vstupenek zůstává v prodeji – pokladně divadla.

V pražském klání se do projektu zapojilo opět 8 divadel. Mezi zúčastněná divadla patří: Švandovo divadlo, Stuido DVA divadlo, Městská divadla pražská, Hudební divadlo Karlín, divadlo Hybernia, Divadlo Bez Zábradlí, Vršovické divadlo Mana, divadlo Palace. Každé z výše jmenovaných divadel vysílá do tanečního souboje jednoho herce či herečku. Kdo tedy převezme štafetu po Davidu Gránském a Vladimíru Polívkovi, vítězů prvních dvou pražských ročníků?

Každý ze soutěžících herců a hereček ve finále předvede jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, které pak po boku profesionálních tanečníků natrénují. Soutěžní páry také zůstávají beze změn.

Marta Dancingerová a František Kopecký – Švandovo divadlo – Quickstep + Samba

Alena Doláková a Adam Havel – Divadlo Palace – Quickstep + Rumba

Stanislava Jachnická a Jakub Necpál – Vršovické divadlo Mana – Slowfox + Jive

Eva Burešová a Martin Šimek – Hudební divadlo Karlín – Tango + Cha Cha

Jiří Hána a Tereza Řípová – Městská divadla pražská – Valčík + Cha Cha

Ladislav Korbel a Zuzana Šťastná – Divadlo Hybernia – Waltz + Samba

Jan Řezníček a Petra Stehnová – Divadlo Bez Zábradlí – Tango + Paso Doble

Milan Ligač a Michaela Nováková – Studio DVA Divadlo – Slowfox + Jive

Porota je v projektu Roztančeného divadla „pseudoodborná“, jelikož se z větší části skládá z osobností různých oblastí (divadlo, různé druhy tance, zpěv, film, sport, žurnalistika, ad.). Porota má sice za úkol kriticky nahlédnout jednotlivé taneční show a zhodnotit je, avšak přednější je pro projekt, aby porota diváky bavila a nastínila jim pohled lidí z různých oborů (či případně propojení se zážitky z vlastního působení např. v televizním pořadu ČT 1 StarDance).

Vladimír Polívka - loňský vítěz Jana Paulová Otakar Brousek mladší Kateřina Brožová Marek Lambora

Marta Jandová

a další

Na závěr večera jsou pak vyhlášena dvě místa: vítěz tipovací soutěže a hlavní vítěz/vítěz poroty.

Projekt je možné sledovat na sociálních sítích Instagram (@roztancenedivadlo), Facebook (Roztančené divadlo), webové stránky (www.roztancenedivadlo.cz), kde je spuštěna tipovací soutěž. Ze všech sečtených hlasů vzejde právě vítěz tipovací soutěže.

Upozornění pro všechny diváky, nezapomeňte sebou roušky, které jsou ve vnitřních prostorách opět povinné.