19042024

pátek, 04 říjen 2019 00:00

Matky, které se proslavily díky svým dětem

Letuška, zdravotní sestřička, tanečnice u tyče. To byly jejich původní profese, než se z nich staly mediální hvězdy. K tomu, aby se pravidelně objevovaly na titulních stranách bulvárních magazínů, nemusely skvěle zpívat, vynikat ve svém oboru ani být politicky aktivní.

Slavné se staly jen díky své početné rodině a díky tomu, že neváhaly přeměnit svůj soukromý rodinný život ve veřejnou reality show. Jak se Kris Jennerové, Nadye Sulemanové a Kate Gosselinové změnil život pod neustálým dohledem kamer a co si děti myslí o rozhodnutí svých maminek ukazovat jejich život jako veřejné divadlo?

Kris Jennerová (63)

Pokud se v Americe a možná i kdekoli na světe zeptáte na nejslavnější rodinu, pravděpodobně vám neřeknou tu britskou královskou ani početný rodinný klan Davida a Victorie Beckhamových. Většina z dotázaných by vám nejspíš jmenovala Kardashianovy. Kim, Khloé nebo Kourtney patří v současnosti mezi celebrity, které se vám asi nepodaří přehlédnout, ani

kdybyste stokrát chtěli. Bez těchto vnadných krásek se totiž neobejde žádná důležitá společenská akce. A pokud své výrazné tváře spojí s jakoukoli značkou, buďte si jisti, že její prodeje stoupnou do závratných výšin.

Přitom do roku 2007 to byla jen běžná, dobře situovaná rodina. Vše se změnilo spuštěním první řady reality show Keeping up with Kardashians, která zapříčinila, že se v Americe v době vysílání vylidňovaly ulice. Všichni toužili vidět, co nového se stane v rodině, v jejímž čele stojí energická Kris Jenner. Ta kariéru letušky bez váhání hodila za hlavu a přijala mediální roli zasloužilé matky šesti dětí. Sledovanost hádek, nových lásek i obyčejných denních starostí vyneslo Kardashianovy mezi opěvované celebrity. Z Kris Jenner se stala manažerka svých dětí a účastnice prestižních společenských akcí. V životě, kde je prakticky celým světem sledována na každém kroku, si vysloveně libuje. A aby v bulvárních plátcích vypadala skvěle, je častou zákaznicí renomovaných plastických chirurgů.

Nadya Sulemanová (43)

Kvůli finančním problémům tančila u tyče, natáčela porno nebo si nechala platit za milostné schůzky. Jako důvod svých při nejmenším nestandardních přivýdělků udávala Nadya Sulemanová, které nikdo neřekne jinak než matka osmerčat, zoufalou finanční situaci. Do té se dostala z důvodu, že nedokázala sama uživit svých 14 dětí! Přitom nezaměstnaná matka šesti potomků toužila po ještě větším počtu svých ratolestí, a jelikož neměla žádného partnera, rozhodla se pro umělé oplodnění. Z dvanácti embryí se jich ujalo osm a Nadye se v roce 2009 narodila zdravá osmerčata. Celý svět se zatajeným dechem sledoval první krůčky šesti chlapečků a dvou dívek. Toho jejich matka využila a podepsala smlouvu na reality show, kde se snažila všem dokázat, jak skvělá matka dokáže být. Na rozdíl od rodiny Kardashianových však Nadya diváky příliš nezaujala a brzy se dostala do velkých finančních problémů. Aby s dětmi neskončila na ulici, živila se pornem. Problém byl v tom, že své vedlejší příjmy z natáčení filmů pro dospělé (v přepočtu přes 670 000 korun) nepřiznala, aby mohla pobírat štědré přídavky na děti a sociální dávky.

Aby toho nebylo málo, ozvaly se ještě dvě chůvy, které svorně tvrdily, že Nadya své děti zanedbává a rozhodně není příkladnou matkou, z níž by si divačky měly brát příklad. To, že svou početnou rodinu nezvládá, přiznala poté i sama Sulemanová.

„Jediný způsob, jak se dokážu vyrovnat s neustálým zmatkem a dětským křikem, je zamknout se v koupelně a plakat. Někdy tam sedím hodiny, dokonce tam i obědvám a sedím na podlaze," prozradila.

Být sama na tolik dětí pod drobnohledem médií evidentně není pro každého.

Kate Gosselinová (44)

Ano, sláva a popularita není pro každého, ale pro Kate Gosselinovou ano. I ona se do podvědomí diváků dostala díky účinkování v reality show, jejímž obsahem byl život rodiny s osmi dětmi skládající se ze šesterčat a dvojčat. Na rozdíl od Nadyii Sulemanové se stala jejich rodinná show Jon & Kate Plus 8 natolik populární, že se dočkala několika pokračování. Jeden z důvodu, proč si diváci tuto rodinu tak oblíbili, byla energická maminka. Bývalá porodní asistentka, jenž z důvodu cyst na vaječníkách nemohla spontánně otěhotnět, pomocí umělého oplodnění porodila nejdříve v roce 2000 dvojčátka a o čtyři roky později přivedla na svět tři dívky a stejný počet chlapců. Prakticky od narození si děti v jejich velkém domě musely zvyknout na přítomnost kamer, kterým neunikla stoupající disharmonie mezi rodiči. Ta vyvrcholila v roce 2009, kdy Kate a Jon oznámili v přímém přenosu rozvod.

Tím se rozjel kolotoč hádek a obviňování, které se častokrát neobešly bez přítomnosti mužů zákona. Jednou tak policisté museli řešit hlasitou hádku bývalých partnerů o to, kdo odveze jejich dceru od lékaře, jindy Kate kritizovala chůvu, kterou si Jon pro jejich potomky vybral. Ani fakt, že dvě z jejich dětí odmítaly žít s matkou pod jednou střechou a natrvalo se přestěhovaly k otci, Kate neubralo na popularitě. Momentálně je na televizní stanici TLC hvězdou pořadu Kate plus Date (Randění s Kate), kde se každou středu od 20 hodin snaží najít konečně toho pravého.

Zatímco z jeho ženy se stala oblíbená hvězda, Jon po konci mediální slávy jen horko těžko přivykával životu běžných smrtelníků a zkoušel se uživit jako číšník, dýdžej nebo instalováním solárních panelů.