so20042024

středa, 17 červenec 2019 08:20

Lví král v nové podobě

Nový film Lví král vás přenese do virtuální reality, ve které si nebude jisti, jestli je to film hraný skutečnými zvířaty nebo mistrovská animace. Režisér Jon Favreau využil špičkové filmařské technologie a svým moderním přístupem dodal filmu nový rozměr, emoce i realismus. Na prvním místě je však příběh a ten je nám už dobře známý.

 Lví král se odehrává v africké savaně, kde se narodil malý lví princ Simba. Simba je trochu nezbedník, ale zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány do kterých zapojuje hyeny. Souboj o Lví skálu je plný intrik a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být.

Režisér použil pokročilé technologie, které v sobě spojují natáčecí techniky klasických hraných snímků s fotorealistickou počítačově generovanou grafikou. Aby bylo vše realisticky zachyceno, vydal se Favreau na safari do Afriky, kde pozoroval lvy i další zvířata, která se ve filmu objevují. Důležité pro něj bylo mít vždy dokonalý záběr, dokonalou oblohu i západ slunce.

Kouzlo filmu podtrhuje i český dabing, kde uslyšíme například Jana Šťastného, Miroslava Etzlera, Anetu Krejčíkovou, Ondřeje Brouska a v roli lvice Sarabi Dagmar Havlovou.

A že filmu zazní nádherné písničky snad ani nemusíme připomínat.

Lví král je opravdu podařený film, který okouzlí děti i dospělé. Premiéra v našich kinech je 18. července