čt28032024

úterý, 27 listopad 2018 15:21

100. představení Mefista

Výpravný muzikál na faustovské téma v divadle Hybernia oslavil 22. listopadu již svoji 100 reprízu.Takové výročí si zaslouží pořádnou oslavu, kde nesmí chybět přípitky a ohromný dort. Organizátoři si navíc pro herce i diváky připravili několik překvapení.

 Například Petr Ryšavý v roli omlazeného Fausta alias Andreucia si zažil horké chvilky, když do milostné scény s Laurecií Bosetti dorazily obě dámské herecké alternace a on musel podléhat svádění hned dvou krasavic. Pepa Vojtek se zase trochu vyděsil, když mu přišli na konci představení pogratulovat tři strašidelní chlupatí pekelníci. Ale zvládl vše s noblesou a při krájení narozeninového dortu se mu ruka netřásla. Na diváky pak po představení ve foyeru čekaly sklenice vína a kousky dortu. Největší radost jim však určitě udělali herci, kteří přišli mezi ně, ochotně se se zájemci fotili a rozdávali podpisy při autogramiádě.

Muzikál Mefisto se během dvou let svého uvádění v Hybernii (premiéra byla v listopadu 2016) stal jedním z nejúspěšnějších muzikálů současné divadelní scény. Za tuto dobu jej vidělo téměř 80 000 diváků – slovo téměř je zde namístě, protože mnoho fanoušků jej vidělo několikrát, jeden z nich prý dokonce 14 x.

„Během těchto představení se snědlo 10 kg jablek, padlo 600 až 700 polibků, protančilo a muselo se vyměnit 80 párů bot, narodily se nám tři děti.“ prozradil ve svém projevu ředitel divadla a výkonný producent Michal Mückstein a také poděkoval všem, kteří se na představení podílejí či podíleli.

A kdo v tomto jubilejním představení účinkoval?

Samozřejmě ten nejdokonalejší Mefisto i Faust – Josef Vojtek a spolu s ním Petr Ryšavý, Ivana Korolová, Iva Marešová, Jaromír Dulava, Hana Křížková, Tomáš Trapl a překvapení večera Dita Hořínková, … a mnoho dalších výborných herců, zpěváku i tanečníků.