19042024

čtvrtek, 05 říjen 2017 07:32

Policisté, záchranáři a hasiči v Aquapalace Praha

Druhý říjnový víkend ovládnou Aquapalace Praha policisté, záchranáři a hasiči. Děti i dospělí se mohou těšit na ukázku hasičské techniky, policejní auta a budou moci nahlédnout do záchranného vozu. Víkend s integrovaným záchranným systémem se Skupinou ČEZ však nebude jen o zábavě, ale hlavně o poučení. Návštěvníci se například dozvědí, jak správně resuscitovat, ošetřit nebezpečné zranění nebo jak se ubránit útočníkovi.

 

O víkendu od 7. do 8. října bude doprovodný program probíhat napříč celým Vodním světem v Čestlicích. „Návštěvníci se seznámí s činností záchranných složek, které v České republice působí. V potápěčské jámě poříční policie předvede, jak loví předměty pomocí detektoru kovu, dále si návštěvníci budou moci obléknout nehořlavé uniformy a děti i tatínci si splní dětský sen - usednou do skutečného hasičského vozu,“ říká k programu Event manažerka Aquapalace Praha Dominika Longauerová. V Paláci dobrodružství na návštěvníky čekají novinky z oblasti záchranářství. Zkušení záchranáři předvedou, jak správně resuscitovat, ošetřit nebezpečné zranění, zachovat se při uštknutí a v dalších nebezpečných situacích.

O své zkušenosti z praxe se podělí také členové hasičského sboru, lidé budou mít možnost podívat se na obrázky přímo ze zásahů. Akce se zúčastní také represivní složka Policie ČR s praktickou ukázkou sebeobrany. „Dny se záchrannými složkami se v Čestlicích nekonají poprvé, ale naopak se stávají tradicí. Vnímáme, že lidé stojí o setkání se členy záchranných složek a chtějí načerpat cenné informace, které třeba už ze školních let zapomněli a které jim v případě krizové situace mohou pomoci ochránit sebe i své bližní,“ dodává Dominika Longauerová. V prostoru před vstupem do areálu Aquapalace Praha mohou zájemci navštívit také Energy zónu Skupiny ČEZ a zapojit se do soutěže o věcné ceny.

 

Další zajímavé články v této kategorii: « Alibi na míru Slavné blondýnky se sešly na párty »