19042024

středa, 30 srpen 2017 04:19

Psí den s Prahou 13

Kdo má rád pejsky, neměl by si nechat ujít velkou akci s bohatým programem „Psí den s Prahou 13“, která s uskuteční 9. září od 10 do 18 hodin v Centrálním parku Lužiny. Jsou připraveny soutěže a hry pro čtyřnohé i dvounohé účastníky, zábavné a poučné programy, čipování zdarma a nabídka psů z útulku.

 

Vstupné i startovné je zdarma.

Na programu akce je i charitativní psí módní přehlídka, kde modely vynesou mazlíčci našich celebrit.

Zkouška na netradiční přehlídku se konala v obchůdku Rebel Dog v pražských Radlicích, který je partnerem akce Psí den s Prahou 13.

Do obchodu přišla zpěvačka Helena Zeťová se svým Jack Russell teriérem Beníkem, který díky těžké nemoci má amputovanou jednu nožičku, Richard Tesařík přivedl svého Cotton de Tuelar Ašona, přezdívaného Mulisák II., zatímco Tereza Fajksová měla za parťáka Scoobyho, postiženého voříška, který je nyní v dočasné péči.

Postupně se všichni „modelové“ předvedli ve slušivých oblečkách, hřejivých a chladivých vestách, nechali si nasadit různobarevné obojky i vodítka, psí brýle a psí kluci měli k dispozici dokonce i umělou psí milenku.

V září, na psím dnu dostanou návštěvníci po nákupu u našeho stánku lístky do tomboly nebo přímo mohou u nás útulkům nakoupit. My zase dáme do tomboly a soutěžícím spoustu nádherných dárků. Tím chceme podpořit návštěvnost a zvýšit šanci pejsků na nalezení nového domova,“ říká majitelka Rebel Dogu Daniela Duchková.

Cílem celé akce je poskytnout finanční pomoc psům v nouzi a najít jim nový domov. Výtěžek z tomboly a prodeje zboží tak poputuje do vybraných psích útulků, které se psího dne aktivně zúčastní i se svými čtyřnohými obyvateli.

A na závěr ještě pár řádků o nalezenci jménem Scooby, kterému bychom přáli, aby se ho ujali hodní a starostliví lidé a poskytli mu domov.

Scooby byl nalezen jako štěňátko v lednu - ve sněhu, zraněný a opuštěný. Patrně ho srazilo auto a řidič ujel. Nálezkyně Bára pejska odvezla na veterinární vyšetření, kde se prokázalo, že kromě podvýživy má rentgenologicky potvrzenou zlomeninu sedací a křížové kosti a odtržený ocas od pánve. V důsledku toho došlo k poranění nebo přerušení inervace močového ústrojí a úplné povolení svěrače konečníku.

Scooby musí být permanentně v plenách nebo na podložce. Vzhledem k tomu, že péče, pomůcky, veterinární ošetření, vyšetření, léky, operace a vše kolem Scoobyho bude finančně a organizačně velmi náročné, pejska přijal pod svá křídla záchranný Spolek Dočasky De De z.s. v Praze pod vedením Dity Pullmannové.

Péče o Scoobyho zahrnuje venčení, minimálně 2x denně mírným tlakem na bříško vyprázdnění močového měchýře měchýře, přebalování 6 – 8 krát denně po dvou plenách, sprchování zadečku, podávání léků a návštěvy lékaře. Nebude to s ním lehké, ale Scooby se odvděčí psí láskou a oddaností.