čt28032024

sobota, 05 říjen 2019 16:46

3 tipy pro obnovu růstu vlasů

Příčin nadměrného vypadávání vlasů můžu být hned několik. Obvykle za to mohou hormony, narušená rovnováha vlasového cyklu nebo prostě a jednoduše špatná péče o vlasy. A přestože existuje velké procento případů, kdy je obnova růstu vlasů běh na dlouhou trať, my pro vás máme tři tipy, které vám v tomto boji pomohou.

 1)Vyvážená strava je základ

Říká se, že jsme to, co jíme. A přestože tato věta celý proces podstatně zjednodušuje, je bez debat pravdivá. Péče o vlasy a vlasovou pokožky totiž opravdu začíná u toho, co jíte. Základem je tedy strava bohatá na ovoce, zeleninu, bílé maso a ryby. Pro vlasy prospěšné potraviny jsou poté konkrétně například sójové produkty, brokolice, fazole, ořechy, játra, pohanka, rýže, avokádo, vejce či skořice. Jednoduše řečeno, váš jídelníček by měl být pestrý, vyvážený a skládat by se měl z co nejčerstvějších potravin. Naopak, omezit je třeba průmyslově zpracované potraviny, které tělu nedávají nic dobrého a jejich užitek je nulový.

2)Potraviny, které pomáhají i zvenčí

Potraviny však nemusíte jen konzumovat. Z některých z nich totiž můžete udělat i masky na vlasy v pohodlí domova. Účinná je například maska z vajec a zeleného čaje. Tyto dvě suroviny jednoduše smíchejte, naneste na vlasy a nechte alespoň půl hodiny působit pod ručníkem. Při vymývání si ovšem dejte pozor na to, aby voda nebyla moc teplá. Vejce by se tak mohlo srazit a z vlasů byste jej poté dostávali podstatně hůř. Obdobně působí i maska na vlasy z kávy.

Přelijte namletou kávu vodou, sceďte a ponechejte si k užitku jen lógr. Ten poté můžete smíchat například s medem a se skořicí. U skořice ovšem velmi opatrně, ne každý ji na pokožce hlavy snese. Nechte působit opět alespoň 30 minut a poté spláchněte. Pokud se vám nepovede dostat z hlavy všechna zrníčka kávy, nezoufejte. Ze suchých vlasů je poté hravě vyčešete. Zrychlený růst vlasů a tvorbu nových vlasů zaznamenáte i po pravidelném používání ricinového oleje. Pár kapek můžete přidat do výše zmíněných masek nebo i do vašeho oblíbeného šamponu.

3)Používejte vhodnou vlasovou kosmetiku

V dnešní době, kdy v drogeriích najdeme desítky nejrůznějších druhů šamponů a kondicionérů, může být těžké se zorientovat. Základem je ale kvalitní vlasová kosmetika určená pro váš problém.