19042024

středa, 07 březen 2018 07:43

Nová kolekce šperků DYRBERG/KERN je inspirována Marokem

Cestovatelská vášeň zavála návrháře Gitte Dyrberg a Henninga Kerna tentokrát do severní Afriky, konkrétně do marocké zahrady Majorelle. Dům se zahradou, situovaný do srdce Marrákéše, byl ve 20. letech minulého století navržen francouzským malířem Jacquesem Majorellem. Zvláštní odstín modré, kterou tento umělec k dekoraci domu a zahrady použil, nese od té doby jeho jméno: „Bleu Majorelle“.

V roce 1980 převzal zahradu a dům módní návrhář Yves Saint Laurent. Zde, v této své oáze, odpočíval pod stínem stromů jinanu a načerpával inspiraci pro svou tvorbu. Miloval toto místo. Po smrti byl jeho popel rozprášen po zahradě.

Šperky z nové kolekce DYRBERG/KERN nesou motivy vycházející z této zahrady i samotného Maroka – tvary listů jinanu a kaktusů, ušlechtilé kameny, zdobné třásně a pestré letní odstíny od kobaltově modré, přes červenou, oranžovou, fialovou, zelenou až po kanárkově žlutou.

Barvami zářící kolekce pro jaro a léto 2018 je k dostání od února 2018 v prodejnách MIЯROR v Arkádách Pankrác, Metropoli Zličín, Olympii Brno a na www.mirrorshop.cz.