29032024

úterý, 06 únor 2018 00:00

Naličte se na ples jako profík!

Plesová sezóna už je oficiálně v plném proudu. Šaty máte vybrané, doplňky dokonale sladěné, ale perfektní dojem si žádá ještě krásné líčení a účes. Díky obrovské popularitě beauty blogerek se nejedna z nás rozhodla chopit štětce a více či méně úspěšně tvořit malé umělecké dílo na svém obličeji. Pro případ, že byste byla z těch všech návodů na YouTube trochu zmatená, poradili jsme s vizážistkou Štěpánkou Podroužkovou.

 

Pleť na prvním místě


„Sebelepší make-up nebude vypadat dobře na suché, problematické nebo jinak postižené pleti,“ vysvětluje Štěpánka. Naučte se starat o svou pleť po celý rok, je to rozhodně jedna z nejlepších investic, jakou pro sebe můžete udělat. Veškeré depilace v obličeji provádějte den před akcí, aby se začervenání stihlo stáhnout. Večer naneste peeling a odpoledne před plesem si dopřejte hydratační masku. Pro dokonalý povrch pleti a delší výdrž make-upu doporučujeme použít podkladovou bázi.


Štěpánka ráda pracuje s lehkým krycím make-upem. Při výběru však radí dávat si pozor hlavně na odstín: „vybírejte vždy za denního světla. Klidně si řekněte o vzoreček a opravdu se přesvědčte, že na vás nemění odstín ani v průběhu dne. Barva by měla plynule přecházet na krk a dekolt, aby nevytvářela dojem masky.“ Špatný podtón, nebo dokonce odstín make-upu dokáže zruinovat všechny vaše snahy.

Méně je více


Ačkoliv by mělo být večerní líčení výraznější než to do kanceláře, nenechávejte se příliš unést svou kreativitou. Často vám může prokázat spíš medvědí službu. Respektujte své možnosti i barevný typ. To, že je fialová rtěnka trendy, neznamená, že bude slušet všem. „Asi už to je otřepaná fráze, ale opravdu zvolte buď výrazné rty nebo oči. Vyberte si jeden prvek, na který se opravdu zaměříte,“ radí Štěpánka.

U výrazné rtěnky nezapomeňte na konturovací tužku a také na to, že ji budete muset během večera pravidelně kontrolovat. Pokud zvolíte temné kouřové stíny, dejte si záležet s přechody a jejich pozvolným vytrácením. Kouřové líčení nemusí být vždy černé. Odstíny hnědých budou rozhodně schůdnější variantou pro začátečnice, tóny fialových a burgundy zase zajímavým oživením..

Pro fajnšmekry


Máte už všechny základy v malíku a chcete dát svému looku něco navíc? „Letos se roztrhl pytel se vším třpytivým a metalickým. Kovově lesklé stíny kombinujte s kontrastem v podobě matné rtěnky. Konturování a rozjasňování vám pomůže vytvarovat obličej k dokonalosti, třešničkou na dortu jsou rozhodně umělé řasy,“ doporučuje vizážistka. Pokud máte pevnou ruku, vyzkoušejte různé obměny očních linek samostatně nebo k orámování očních stínů. Rozjasňovač na večerních akcích udělá krásný efekt na tvářích, zkuste se podívat po nějakém se zajímavým odleskem, který bude ladit ke zbytku líčení. 

Tudy raději ne
„Častým přešlapem právě na plesech je přelíčenost. Hutný make-up zafixovaný vrstvou pudru, bronzer v příliš oranžovém odstínu, křiklavá tvářenka, rozjasňovač á la diskokoule. Výčet je opravdu dlouhý,“ zhodnocuje ambasadorka. Přílišná snaha o upoutání pozornosti se může rychle zvrtnout a poutat pozornost spíše nechtěnou.

Naše tipy na líčení:

 

SEPHORA COLLECTION

 

Face shimmering powder
Rozjasňující pudr

m17971232 388036 medium

 

 

SEPHORA COLLECTION představuje nový rozjasňující pudr na tvář pro okamžitě zářivou pleť! Pro jaký typ líčení? Tento nový r ozjasňující pudr značky SEPHORA COLLECTION je k dispozici ve dvou odstínech, které lze měnit podle nálady, je nyní rozzáření vaší tváře snadné jako nikdy předtím.

EPHORA COLLECTION představuje nový  rozjasňující pudr na tvář pro okamžitě zářivou pleť! 

Pro jaký typ líčení? 
Tento nový r ozjasňující pudr značky SEPHORA COLLECTION je k dispozici ve dvou odstínech, a dokáže se tak přizpůsobit různým typům pokožky. Jeho neviditelná a neuvěřitelně hedvábná textura zahalí pleť do jemného třpytu, který odráží světlo a nechá zazářit vaši krásu! 

V čem je rozdíl? 
- Jeho jemný třpyt s jedinečným zrcadlovým efektem odráží světlo a obličej se krásně projasní. 
- Jeho textura je dostatečně jemná k tomu, aby vytvořila krytí bez pocitu zatížení. 
- Přizpůsobí se přesně vaší pleti a jedinečně ji prozáří. 

 

 

SEPHORA COLLECTION

Mascara Outrageous Extension
Řasenka pro dramatické prodloužení 

 
m17950774 376116 medium

První řasenka značky SEPHORA COLLECTION, která nabízí mimořádný objem a neuvěřitelnou délku pro okamžitý efekt výrazných řas! První řasenka značky SEPHORA COLLECTION, která nabízí mimořádný objem a neuvěřitelnou délku pro okamžitý efekt výrazných řas! 

Pro jaký typ líčení? 
Díky dokonalé kombinaci receptury obohacené o keratin, intenzivního černého odstínu a vysoce účinného, exkluzivního elastomerového kartáčku Sephora jde o jedinou řasenku v řadě Sephora, která dosáhne tak velkého objemu spolu s jednoduše ohromující délkou. 

V čem je rozdíl? 
- Originální kartáček, který má kónicky uspořádané štětinky se speciálními háčky pro upravené prodloužení řas bez slepování.
- Složení obohacené o keratin pro úžasně husté a zpevněné řasy.