út23042024

pátek, 09 červen 2017 07:04

Manolo Blahnik: SKICA bot pro Prahu

Manolo Blahnik, módní ikona a zakladatel kultovní luxusní obuvní značky, dnes oznámil, že 27. června představí unikátní pár ručně vyrobených kozaček inspirovaných českým folklorem. Akce proběhne v Preciosa Flagship Storu u příležitosti blížící se výstavy v Praze s názvem The Art of Shoes.

Boty s jemnými fuchsiovými pom pomy jsou zdobené 100 křišťálovými ověsy Preciosa a svým designem nezapřou svého autora. Tento jedinečný pár Manolo kozaček, jehož cena se dá jen těžko vyčíslit, vzdává hold českému folkloru, historii a tradici a bude sloužit pouze k výstavním účelům.

„České země pro mě mají speciální význam, jelikož odjakživa představují tradici a kvalitu, ale zároveň v sobě nesou cosi hravého a dobrodružného,“ řekl Manolo Blahnik. „Křišťály Preciosa dodávají mému designu čistotu a autenticitu. Jsem velmi rád, že se mohu o tento unikátní design při této příležitosti podělit s širokou veřejností,“ dodal pan Blahnik.

„Je pro nás čest spolupracovat s panem Blahnikem a jeho talentovaným týmem. Jedná se o jedno z nejrenomovanějších jmen současného módního světa,“ řekl Karel Páral, ředitel rozvoje obchodu a marketingu společnosti Preciosa Crystal Components. „Tato spolupráce je opravdu jedinečná. Spojily se dvě firmy sdílející české kořeny a dědictví a to je krásné,“ dodal Páral.

Výstava The Art of Shoes, která je průřezem celoživotní práce Manolo Blahnika, se do Prahy přesune z Petrohradu, kde probíhala po velmi úspěšném zahájení výstavní tour v Miláně v paláci Palazzo Morando.

Cristina Carrillo de Albornoz, kurátorka výstavy, dílo rozdělila do šesti tematických sekcí - příroda, gala, umění a architektura, srdce, geografie a materiály. Výstava je tak retrospektivou obuvníkova životního díla. Celkem návštěvníci uvidí dechberoucí kolekci 80 kreseb a 200 bot, které vznikaly téměř 50 let.

Výstava The Art of Shoes bude zahájena v Museu Kampa v Praze 11. srpna 2017 a bude k vidění do 12. listopadu 2017. Organizátoři výstavy jsou Museum Kampa, Muzeum užitného umění v Praze a SpainArt. Pro více informací o výstavě a lístcích prosím navštivte stránky www.museumkampa.cz.

O MANOLO BLAHNIK:

Kariérou trvající 45 let je Manolo Blahnik jedním z celosvětově nejvlivnějších návrhářů bot. Jeho boty okouzlují mezinárodní společenství zbožňujících a loajálních stoupenců po celém světě. Blahnik je řemeslník. Do dneška se každou sezonu na několik týdnů vydává do továren v Miláně, aby každou kolekci osobně přivedl k životu. Všechny jím navržené boty jsou založeny na jeho nákresech, které v továrnách přeměnil do prototypů. Skvěle tvarované jehly a podpatky, které pro své boty vytvořil, neustále zdokonaluje vlastníma rukama.

V průběhu let Manolovy úspěchy docenily různé organizace v mnoha zemích, naposledy Couture Council of America, a dostalo se mu i jednoho z nejvyšších ocenění udělovaných Jejím Veličenstvem královnou Spojeného království – stal se komandérem Řádu britského impéria (třída CBE). Také publikoval řadu knih, nejnovější z nich je Fleeting Gestures and Obsessions (Letmá gesta a posedlost), již vydalo nakladatelství Rizzoli v roce 2015.

Manolo Blahnik v současnosti distribuuje výrobky do 290 prodejních míst v 33 zemích světa s 12 samostatnými obchody a přes nedávno spuštěnou platformu internetového prodeje: manoloblahnik.com.

Kromě ústřední dámské řady zahrnující také večerní a denní kabelky značka vlastní i úspěšnou pánskou kolekci.