čt28032024

pátek, 07 duben 2017 10:15

Káva – přírodní zdroj krásy

Mnoho z nás si život bez kávy už nedovede ani představit. Ranní šálek je pro mnohé z nás nedílnou součástí života, ať už našeho denního rituálu, kdy nás postaví na nohy, nebo odpolední siesty, kdy znovu nastartuje naše smysly. Pití kávy navozuje příjemný pocit, při němž cítíme uvolnění a příliv nové energie.

Pohlazeny jsou přitom nejen naše chuťové buňky, ale i vědomí, které se probouzí k novému životu. A stejně tak, jak káva dokáže vzpružit zevnitř, umí to i zvenčí. Je spolehlivým pomocníkem v péči o naši pokožku a statečným bojovníkem proti mnohým nedokonalostem.

Všemocný lék

Ačkoliv se lékaři léta domnívali, že káva patří k civilizačním nectnostem, které působí negativně na naše zdraví, v posledních letech změnili na základě dalších výzkumů svůj názor a uznali, že kávový nápoj není jen pouhá droga. Ano, je to životabudič, který nejen že zlepšuje naše fyzické výkony, posiluje vytrvalost, kladně ovlivňuje bystrost mysli a schopnost soustředit se, ale velký vliv má i na naše celkové rozpoložení.

Kofein snadno proniká do mozkových buněk, a tím příznivě stimuluje naši psychiku. Aromatická kávová vůně zase uvolňuje svalstvo a pomáhá např. při astmatu. Všeho ale s mírou, a proto nám pro dobré zdraví a náladu bohatě postačí jeden až dva šálky denně.

Omlazení pleti

Káva je skvělým pomocníkem i v koupelně v podobě pleťových masek a peelingů. Říká se, že modelky používají kávovou sedlinu v boji proti celulitidě. Je to tak, káva účinně redukuje její projevy. Stejně tak působí na strie, akné, ekzémy a drobné žilky.

Díky vysokému obsahu kofeinu zlepšují totiž přípravky z kávových zrn cirkulaci krve a zbavují pleť toxinů. Jsou také skvělým zdrojem antioxidantů, čímž podporují omlazení pleti. Káva je též výborný čisticí prostředek a díky 4,5 pH (podobnému přirozenému pH pokožky) i mocný zpevňovač. Zkrátka vaši pleť hodí zpátky do formy.

Káva „při sprše“

Kávové peelingy je ideální nanášet při sprchování, během něhož tělo zbavíte odumřelých buněk a celé ho prokrvíte. Vybírejte ale pečlivě a zvolte opravdu přírodní výrobek bez obsahu konzervantů a jiných chemických látek. Vyzkoušejte např. kávový peeling MARK SCRUB, který je vyroben z těch nejkvalitnějších zrn kávy robusta. Scrub obsahuje kromě kávy i hnědý cukr, mořskou sůl, mandlový a organický kokosový olej, přírodní esenciální olej a vitamín E. Ingredience dohromady vytvářejí jedinečný mix, který ozdraví a zjemní vaši pokožku tak, že nemusíte tělo ošetřovat už žádnými krémy.

Díky obsaženým olejům bude krásně hydratované a chráněné před vším škodlivým i po peelingu. Jeho použití je přitom tak jednoduché. Naneste ho na vlhkou pokožku jemnými krouživými pohyby. Poté ho nechte 5 minut působit a nakonec se opláchněte vodou. Tento postup mohou vyžívat nejen ženy, ale i muži, pro které je určen speciální scrub AFTER GYM.