čt28032024

úterý, 14 březen 2017 07:42

České krásky v důmyslných modelech a barvách

Zavedená oděvní značka Mi fashion label se představila v novém ateliéru a showroomu na pražských Vinohradech. A u této velkolepé příležitosti nemohly chybět ani české osobnosti a především milovnice módy. Akce se zúčastnily tyto krásné sofistikované ženy: herečky Anna Fialová, Andrea Růžičková Kerestéšová, moderátorka Daniela Písařovicová a další herečky Jana Plodková a Lenka Vlasáková.

 

„Ráda podporuji český trh s čímkoliv. Navíc čeští návrháři jsou u nás na vysoké úrovni a pracují s kvalitními materiály, každý z nich do oděvů otiskuje sám sebe jiným způsobem," pochvalovala si herečka Jana Plodková butik a práci návrhářů.

Na otvíračce se uváděla kolekce na jaro 2017. Řada oděvů působí silně graficky a díky zářivé barevnosti také nepřehlédnutelně. Je inspirovaná obrazem umělce Petra Písaříka. „Ideální zákaznicí tohoto módního brandu je silná a zároveň charismatická žena, která hledá originalitu a rafinované střihy," uvedla designérka Lenka Mulabegovič, která je zároveň spolumajitelkou značky.

„Když se móda promění v umění, je to skutečně požitek být její součástí. Móda je také součástí mého života i profese a baví mě se jí inspirovat. Co se týče střihů, mám ráda hru a zábavu. Na druhou stranu se módou nenechávám úplně svazovat. " doplnila Plodková svůj postoj k oblékání.

Společnost Mi fashion label působí na trhu již téměř tři roky a zakládá si výhradně na solitérní výrobě v ČR a personálním přístupu ke každému zákazníkovi. Kolekce jsou tvořeny z unikátních materiálů, které se dováží z Itálie, Belgie a Japonska. Návrháři používají hedvábí, kašmír či italský mohér. Díky tomu vznikají nadčasové kolekce, které nepodléhají trendům ani sezoně.

Výborná česká herečka Lenka Vlasáková, je několikanásobnou matkou a tak volí hlavně pohodlné oblečení a také do botníku odložila podpatky. „ Co se týká materiálu, nemám ráda umělé kousky, pokud možno co nejpřirozenější a jednoduché barvy," sdělila nám sympatická Lenka.

Pro slovenskou herečku Andreu Růžičkovou Kerestešovou je móda hlavně prostředek, jak vyjádřit kdo je a jak se cítí. „ Považuji oblékání za nonverbální komunikaci. Částečně tím okolí ukazuji, jaká jsem. Musím se hlavně cítit dobře, pohodlně a hezky. Oblečení musí ladit k mé osobnosti," prozradila herečka a s úsměvem dodala, že její novomanžel Mikuláš Růžička ji zatím akceptuje v jakémkoliv outfitu.

I mladá herečka Anna Fialová se snaží být v oblékání hlavně svá: „ Miluji modu devadesátých let, celkově mám raději retro. Nejšílenější byla asi moje ''barevná'' základka."

Jednotlivé modely sestupují z mola rovnou do víru velkoměsta. Konkrétně z Lužické ulice číslo 22 v Praze, kde nový ateliér vznikl. Zákaznice se stávají nepřehlédnutelnými a to hlavně díky barvám. Výraznou část produkce tvoří i denim, který je vyráběn v malých sériích, ale také přímo na míru. To je další velké plus značky. Modely z kolekce je možné vytvořit na tělo, pokud klientovi nevyhovují autorčiny velikosti či střihy.

„Vystavované a prodávané modely by měly mít v první řadě nápad. Zároveň mě ale spíš baví jednoduché linie, nic přehnaně zdobeného," prozradila Daniela Písařovicová své módní preference. Mimochodem Daniela je stálou klientkou značky Mi fashion label.

V butiku Mi fashion label poradí s kompletním outfitem, ale nabízí také možnost sestavení celého šatníku. Značka šije i oblečení pro muže.

Foto: Mi fashion label