čt25042024

pátek, 18 březen 2016 09:09

Maminčiny míša řezy

Zkuste na krátký okamžik zavřít oči, zapomenout na dnešní uspěchanou dobu a představit si, že jste zase malými dětmi, je nedělní odpoledne a vy hrajete Kloboučku hop! nebo skládáte nekonečného hada z barevných céček... A najednou se po kuchyni rozline vůně maminčiny mramorové bábovky a horkého kakaa. S láskou k těmto vzpomínkám jsme připravili několik retro receptů, které vás přenesou v čase o pár let nazpátek.

 

Na přípravu potřebujete:

Těsto: 6 vajec 5 lžic moučkového cukru 2 polévkové lžíce oleje 6 polévkových lžic polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 4 polévkové lžíce GRANKO Krém: 250 g másla 500 g měkkého tvarohu (tučného) 150 g moučkového cukru (Hnědý rum)

Poleva: 120 g hořké čokolády 100 g másla 2 polévkové lžíce mléka

Postup a příprava:

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme olej, prosátou mouku, prášek do pečiva a GRANKO. Do směsi jemně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do předem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.

Mezitím si připravíme jemný krém z tvarohu, másla a cukru. Pro lepší chuť můžeme přidat i kapku hnědého rumu. Krém rozetřeme na vychladlý piškot a necháme vychladit. Zatuhlý moučník polejeme hladkou polevou připravenou ve vodní lázni z rozpuštěného másla, nalámané čokolády a mléka. Po vychlazení můžeme krájet na porce a servírovat.