čt28032024

pondělí, 05 červenec 2021 00:00

Rodinám s dětmi ušila Česká Kanada výletní trasy na míru

Přímo na míru rodin s dětmi ušila svou speciální nabídku turistická oblast Česká Kanada. Už loni se průvodcem nejmenších po této turisticky mimořádně atraktivní lokalitě stala dvojice jejich malovaných vrstevníků, Čendy a Katky. Projekt Dětská Kanada, který děti zabaví a rodiče zbaví obav, že se jejich ratolesti budou při toulkách Českou Kanadou nudit, se stále rozšiřuje o nové a nové atraktivity.

„Rodiny s dětmi jsou jednou z klíčových skupin pravidelných návštěvníků jižních Čech. A nás to těší. Lokality, které rodina ke své dovolené vyhledává, musí být dostupné a bezpečné s kvalitní nabídkou ubytování, turistických a dalších služeb. A přesně takové jižní Čechy jsou,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek s tím, že k výběru místa pro letošní letní dovolenou na jihu Čech je nejvyšší čas. Kapacity zdejších penzionů a hotelů se totiž rychle plní letními rezervacemi. „Zájemci o letní pobyty na jihu Čech si mohou místa pro své dovolené vybrat pohodlně s různými slevami a bonusy na našem speciálním webu: www.dovolena.jiznicechy.cz,“ doplnila vedoucí oddělení domácího cestovního ruchu JCCR Klára Kaštylová.

„Putování s dětmi po České Kanadě v doprovodu Čendy a Katky je rodinný průvodce a hra v jednom balení. Na vybraných atraktivitách děti získají razítka a za různý počet razítek různé odměny v informačních centrech oblasti,“ sdělila produktová manažerka turistické oblasti Česká Kanada Kateřina Trávníčková.

Na trasách Dětské Kanady se nachází například ZOO Na Hrádečku a Obludiště, největší keřový labyrint ve střední Evropě, v Horní Pěně u Jindřichova Hradce, Houbový park, Ráj skřítků a Kukuřičné bludiště v Roseči, úzkokolejka, rozhledna U Jakuba, Cesta pohádkovým lesem u Slavonic, výstavní dům Stará radnice v Jindřichově Hradci, bazén v Jindřichově Hradci a koupaliště v Dačicích. „Nově se na seznam atraktivit zařadily Hvězdárna a planetáriu prof. Františka Nušla v Jindřichově Hradci, Domácí ZOO Bejčkův mlýn ve Slavonicích, Dům gobelínů v jindřichohradeckém zámeckém pivovaru a hradecké Muzeu fotografie a obrázkových médií,“ dodala Trávníčková.

Turistická oblast Česká Kanada, součást malebných jižních Čech, je ideálním místem nejen pro letní dovolenou. Na své si tu přijdou všechny věkové kategorie, které tu čeká poučení, zábava i dobrodružství. V České Kanadě je možné navštívit města s bohatou historií, nahlédnout za brány hradu Landštejn, zámku Červená Lhota, zámku Dačice a Jindřichova Hradce či vystoupat na některou z městských věží. Česká Kanada, to je také nádherná příroda, která přímo vybízí k objevování. Fascinující krajinné scenérie si lze vychutnat z vlaku jezdícího na úzkokolejce, pěšky nebo z cyklistického sedla. Celá oblast je protkána hustou sítí turistických stezek a cyklotras. V České Kanadě je také zhruba třicítka originálních muzeí a galerií s různým tematickým zaměřením. Mezi světově významné expozice se řadí Krýzovy jesličky v Muzeu Jindřichohradecka a expozice Městského muzea v Dačicích věnovaná první kostce cukru na světě. V Nové Bystřici má své sídlo největší muzeum amerických automobilových veteránů v Čechách. Více o České Kanadě lze nalézt na webových portálech: www.jiznicechy.cz/ceskakanada, www.ckanada.cz, nebo na facebookovém profilu: www.facebook.com/ckanada.cz .

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Destinační managament Česká Kanada je spolkem fyzických a právnických osob, zejména územních samosprávných celků, spolupracujících na rozvoji turistické oblasti Česká Kanada a vytvoření dobře fungující a respektované destinační společnosti v oblasti cestovního ruchu. Zakládajícími členy Destinačního managementu Česká Kanada jsou města Deštná, Jindřichův Hradec, Nová Bystřice, Slavonice, městys Staré Město pod Landštejnem a obec Kunžak.

_________________________________