29032024

čtvrtek, 19 březen 2020 10:38

Cestovní kanceláře pracují intenzivně na řešení nastalé situace v zájmu svých klientů

Od půlnoci v pondělí 16. března 2020 platí nařízení vlády České republiky o úplném uzavření hranic a zákazu vycestovat mimo území ČR. Za stávající situace je jisté, že po dobu trvání vládního nařízení není možné realizovat zájezdy občanů České republiky do zahraničí. Nejen pro cestovní kanceláře se jedná o naprosto novou, mimořádnou situaci, se kterou se ještě nikdy v historii nesetkaly.

Tato situace nemá žádnou oporu v platné legislativě České republiky, kterou se cestovní kanceláře řídí. Cestovní kanceláře pracují intenzivně na řešení nastalé situace v zájmu svých klientů, kteří jsou pro nás na prvním místě. Dovolte nám Vás, zákazníky českých cestovních kanceláří, jménem Asociace cestovních kanceláří ČR požádat, abyste v dané situaci poskytli cestovním kancelářím čas na řešení této mimořádné a zcela bezprecedentní situace. Prioritou cestovních kanceláří je v těchto dnech zajistit bezpečný návrat všech zákazníků do České republiky a zajistit první dříve plánované zájezdy.

Cestovní ruch s sebou přináší celou řadu nenadálých situací, které jsme zvyklí operativně řešit. I když situaci chápeme, nikdo nepředpokládal, že by mohlo v moderní době dojít k uzavření hranic.

Chceme tímto klienty českých cestovních kanceláří ubezpečit, že cestovní kanceláře vyvíjejí v této mimořádné situaci maximální snahu, aby svým klientům nabídly co nejoptimálnější možnosti řešení. Děkujeme Vám všem za podporu a trpělivost!

V Praze, dne 17. 3. 2020

Asociace cestovních kanceláří ČR (ACK ČR)