so20042024

pondělí, 21 květen 2018 07:07

Svátek gastronomie v Mikulově již podevát

Rezervujte si v diáři první červnový víkend. V malebném Mikulově se totiž koná prestižní Gurmet festival. A ani se nechce věřit, že letošní ročník bude již devátý.

Do bílého města na hranicích s Rakouskem přijedou na víkend od 1. do 3. června kuchařské hvězdy z národního týmu AKC ČR, kteří působí v nejlepších českých restauracích, jako je La Veranda, Francoz-ská restaurace v Obecním domě, Avantgarde či Eska, tedy Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David.

Každý z nich připraví speciální degustační menu, které odpovídá zvolenému tématu festivalu. Tím je v tomto roce vzpomínka na Leopolda Ignáce Josefa knížete z Ditrichštejna, pátého majitele Mikulova, nositele Řádu zlatého rouna a nejvyššího štolbu císaře Josefa I.

Leopold podnikl společně se svým bratrem Walterem Xaverem kavalírskou cestu po Francii a Itálii, kde vedle mnohých krás poznal také vytříbenou kuchyni. A právě zde – tedy v italské a francouzské kuchyni z přelomu 17. a 18. století – se inspirovali naši šéfkuchaři při přípravě svých originálních pokrmů. Uni-kátní speciality, které můžete ochutnat pouze v rámci mikulovského Gurmet festivalu, již tradičně do-plní vína z Bio vinařství Víno Marcinčák a Vinařství Volařík.

Patrony festivalu jsou Taťána a Ondřej Gregor Brzobohatí.

Další informace o 9. ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU najdete na stránkách www.mgfest.cz.

Kontakty:

GOURMET FESTIVAL MIKULOV z. s. K VÁPENCE 69, 692 01 MIKULOV Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., web: www.mgfest.cz

Tel.: +420 736 489 350 /infocentrum/