19042024

čtvrtek, 05 duben 2018 05:04

V Dobříši chystají čtvrtý Rybí festival

Ve středočeské Dobříši se už počtvrté uskuteční celodenní Rybí festival. V prostorách colloredo-mannsfeldských sádek se 12. května od 10 do 17 hodin představí kuchaři s tipy na přípravu ryb, ale také someliéři , výčepní či odborníci na stolování. Návštěvníci ochutnají rybí speciality a zapojí se do hodnocení o nejlepší degustační menu z ryb. Letos poprvé bude součástí festivalu i doprovodný program pro děti se zábavnou stezkou.

 

„Díky velkému úspěchu tří předchozích ročníků jsme se letošní festivalový program rozhodli rozšířit a ozvláštnit. Během dne se na hlavním podiu vystřídají exkluzivní hosté jako oblíbená televizní kuchařka Karolína Kamberská nebo kuchaři z gastro projektu Ryba na talíř. Mistr výčepní Karel Míšek seznámí návštěvníky s fígly pro správné čepování piva a someliér Martin Heřmánek poučí, jak správně snoubit pokrmy s vínem a dalšími nápoji. V neposlední řadě se díky žákům z hotelové školy v Plzni dozvíme, jaké trendy panují v moderní gastronomii a jak se správně prostírá slavnostní tabule,“ představuje program Rybího festivalu ředitel firmy Colloredo-Mannsfeld Michal Pernica.

Venkovní prostranství pod podiem obsadí na celý den zástupci restaurací, kteří pro návštěvníky připraví tradiční i moderní pokrmy z ryb. Neotřelé lahůdky ochutnají zejména v degustačních pokrmech restaurací, které se zapojily do letošní festivalové soutěže o nejlepší rybí menu. „Své speciality letos nabídne sedm restaurací z Plzně, Komárova, Příbrami a Obořiště,“ informuje Michal Pernica.

Gastronomický program na sádkách Dobříš doplní průběžná vystoupení hudební kapely a pro děti bude připravena zábavně-naučná stezka městem Dobříš na téma voda a ryby. „Stezka bude mít pět stanovišť a povede ze sádek na zámek Dobříš. Děti na ni budou mít za úkol poznávat české ryby, zastřílí si z vodních děl nebo vlastnoručně uloví rybu,“ informuje Michal Pernica. Cílem stezky bude zámek Dobříš, kde mohou všichni účastníci navštívit komentované prohlídky v expozici s novou výstavou panenek.

Vstupné na Rybí festival pro dospělé je 50,- Kč, děti mají vstup zdarma.

Ke každé vstupence dostanou návštěvníci pivo zdarma.

Dětští účastníci Rybího festivalu mají vstup zdarma i na zámek Dobříš. Více informací na www.rybifestival.cz.