čt28032024

úterý, 21 listopad 2017 11:23

Milovníci ledního bruslení pozor! Město Husum nabízí jedinečnou bruslařskou událost

Německé přístavní město Husum na břehu Severního moře nabízí jedinečný zážitek malým i velkým milovníkům bruslení. Zima je ideální období, kdy můžete nasávat předvánoční atmosféru tohoto malebného místa, které je ideálním cílem pro zimní výlet.

 

Opravdu pohádkovou zimu mohou zažít návštěvníci města Husum, kde bude od 24. listopadu do ledna 2018 zájemcům k dispozici krytá ledová plocha jménem Eiszeit (Doba ledová). Toto jedinečné místo o rozloze 600 m² každoročně přiláká tisíce návštěvníků na vyzdobené kluziště.

Zábava pro malé i velké

Pro dětské návštěvníky se přímo na ledě nacházejí různé pomůcky, které rozvíjí jejich hravost a kreativitu. Pořadatelé akce však vědí, že také dospělí si rádi hrají, pro ně je tu každoročně připraven mimo jiné i curling. Tato významná bruslařská událost má i svého maskota, lední medvěd Onno rozdává radost všem návštěvníkům bez rozdílu věku. Pro sportovní nadšence jsou k dispozici i dvě sportovní bruslařská kluziště o rozloze 160 m². Každý, kdo má odvahu a soutěživého ducha, může sestavit svůj bruslařský tým, zaregistrovat se a zúčastnit se historicky čtvrtého husumského šampionátu v bruslení. Vítězové si odnesou mimo skvělého zážitku i peněžitou odměnu.

Speciální párty na ledě

Na kluzišti nemusíte pouze bruslit, ale i tančit! Milovníci tance jistě ocení, že se každý pátek ledová plocha promění v pestrobarevný taneční parket. Umíte si představit originálnější taneční zábavu? Mnozí návštěvníci využívají netradiční atmosféru třeba i pro narozeninové oslavy svých dětí. Případné zimy, hladu nebo žízně se bát nemusíte - všudypřítomné stánky s různými pochoutkami a svařeným vínem, které Vás zajisté zahřeje, navozují příjemnou vánoční atmosféru.

Po stopách námořníků

Málokteré město této velikosti nabízí tak bohatý kulturní program, spojený s atraktivními nákupními a rekreačními zařízeními. Ve městě se také nacházejí dvě unikátní muzea. Severofríské muzeum mapuje dějiny a kulturu oblasti. Námořní muzeum představuje historii námořnictví způsobem, který je zajímavý pro dospělé i dětské návštěvníky. Naleznete tu rozsáhlou sbírku různorodých předmětů, které souvisejí s mořeplavbou, a to včetně popisků v několika jazycích. Venkovní expozice nezahrnuje jen části vraků starých plavidel, ale i působivé modely historických obchodních lodí.