čt28032024

středa, 23 srpen 2017 07:14

Pojďte na vrcholku léta dát sbohem městu - Hradozámecká noc na zámku Loučeň se skupinou Mirai

Poslední srpnovou sobotu se mnozí vydávají na hrady a zámky, aby si užili krásný letní večer. Také zámek Loučeň si ho chceme užít se svými návštěvníky a otevře dne 26.8. tradičně NONSTOP až do rána. Letos poprvé s kapelou Mirai. Hlavní náplní letního večera je výběr těch nejlepších prohlídek ze zámecké nabídky, které se konají NONSTOP až do rána.

Milovníci netradičních zážitků se mohou těšit na paní kněžnu, komorníka jeho jasnosti a další postavy loučeňské knížecí zámecké domácnosti. Odvážnější mohou do zámeckého sklepa s čarodějnicí Gertrůdou a milovníci klasiky si určitě zvolí jeden ze zámeckých speciálů s panem kastelánem.

Prohlídky začnou v 18 hodin a budou probíhat až do 6 hodiny ranní. „Hradozámecká noc je okamžik, na který se mnozí těší celý rok. Aby byla letošní loučeňská Hradozámecká noc jiná, je na zámku připraven kromě tradičního programu, také koncert skupiny Mirai, který od jednadvacáté hodiny rozezní zámecké nádvoří,“ uvádí Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň.

„A protože jsou stále ještě prázdniny, je Hradozámecká noc určená taky dětem. Náš prázdninový program POHÁDKOVÉ LÉTO NA ZÁMKU LOUČEŇ, který běžně končí čokoládovou prohlídkou v 17 hod, pokračuje od 18.45 pohádkovým programem s Večerníčkem. V nabídce prohlídek určitě vyberete ty, které zaujmou i děti. Po celý večer bude také otevřená výstava 50 let loupežníka Rumcajse,“ dodává Kateřina Šrámková. Ještě stále váháte, kde si užít poslední srpnovou sobotu?

Pohádkové léto na Zámku Loučeň, které je věnované animovaným postavám Radka Pilaře, se koná každé úterý, středu, čtvrtek a sobotu až do 31.srpna. Program je součástí oslav 50 LET LOUPEŽNÍKA RUMCAJSE. Víte, že kromě Večerníčka, Rumcajse a jeho přátel pochází z dílny Radka Pilaře také Skřítek Hajásko nebo učitelka čar a kouzel, čarodějnice Bukukururuna? Ještě do konce srpna je na Loučeni můžete potkat.

Program pohádkové léto probíhá v den akce - Hradozámecká noc: https://www.zamekloucen.cz/a/pohadkove-leto-na-zamku-loucen

Program Hradozámecké noci: https://www.zamekloucen.cz/a/hradozamecka-noc

Více informací včetně podrobného programu na www.zamekloucen.cz

Zámek Loučeň je jednou z nejnavštěvovanějších památek ve Středočeském kraji. Zámek, postavený na počátku 18. století a vlastněný rody Valdštejnů, Furstenberků a Thurn-Taxisů, je provozovaný společností Loučeň a.s. a od 7. 7. 2007 je přístupný veřejnosti. Lákadlem pro návštěvníky je kromě prohlídek s kostýmovanými průvodci rozlehlý romantický anglický park s labyrintáriem, unikátní kolekcí 11 labyrintnů a bludišť, postavené dle návrhu britského projektanta Adriana Fishera. Celý zámecký areál je památkově chráněný. http://www.zamekloucen.cz/

12. královský labyrint, který na Loučeni vznikl při příležitosti 700 let od narození Karla IV., má velikost, tvar i symboliku inspirovanou labyrintem katedrály v Chartres. Loučeňský labyrint je doplněn kruhem o průměru 10m na půdoryse české kotliny. Stezka kruhového labyrintu je nejenom geometrickým symbolem a připomínkou historie, ale především geo-energetickou spirálou nabitou pozitivní energií. Labyrint je kruhový, chartreského typu, s 11 řadami a kruhovým centrálním prvkem uprostřed. Soudobý charakter a přitažlivost pro návštěvníky dodává 12. labyrintu použití barevných prvků na jeho povrchu, ozvučení prostoru nad ním a možnost večerního nasvícení.