29032024

čtvrtek, 01 květen 2014 19:42

Wellness a hory: nezapomenutelné dny v pohádkově krásném světě Gasteinského údolí

hotel gastein alpentherme1

Gasteinské údolí je nejen synonymem pro sportovní či lázeňské požitky a krásnou přírodu. V tomto úchvatném horském údolí lze obdivovat i nejednu historickou pamětihodnost. O historii, lidové kultuře, životním stylu gasteinských horalů v minulých staletích, zvycích a obyčejích se dozvíte během horských túr.

Místa, která vás okouzlí

Vydejte se na pěší horskou túru na 350 kilometrech značených stezek. Ochutnávejte domácí produkty salašníků na 55 obhospodařovaných salaší. Dobývejte impozantní vrcholy v doprovodu zkušených horských vůdců a nechte se při svých pěších túrách okouzlit divokou krásou Alp.

Ať jsou to impozantní skalnaté štíty, strhující vodopády, tichá průzračná vysokohorská jezírka, svěže zelené pastviny nebo po tisíciletí takřka nezměněná rozmanitost rostlinných a živočišných druhů. A aby byly vaše cesty necesty ještě zajímavější, připravili jsme pro vás i několik tematických putování po naučných stezkách.

Patří mezi ně například stezka za biotopy a na místa se zvláštními magickými silami, stezka pro houbaře na Fulsecku, geomantická stezka podél toku říčky Gasteiner Ache nebo stezka za gasteinskými legendami v okolí Dorfgasteinu.

A aby byly vaše cesty ještě zajímavější, můžete zkusit tematické putování po naučných stezkách. Patří mezi ně například stezka za biotopy a na místa se zvláštními magickými silami, stezka pro houbaře na Fulsecku, geomantická stezka podél toku říčky Gasteiner Ache nebo stezka za gasteinskými legendami v okolí Dorfgasteinu.

A po náročném putování si dokonale odpočinete v termálních lázních.

swimmer

 

Koupání pro bohy

Tradice gasteinského lázeňství je velmi stará. Již před mnoha staletími se zde léčili lidé s nejrůznějšími neduhy, neboť znali účinek ozdravných látek, které se zde vyskytují. Kombinace ušlechtilého plynu radonu, termálních pramenů a také nadmořské výšky je v této formě naprosto unikátní.

Gasteinské údolí je dnes špičková lázeňská oblast, jejíž součástí jsou prvotřídní hotely, terapeutická zařízení, rehabilitační pracoviště a oázy wellnessu. Největší lázeňskou atrakcí jsou zde bezpochyby podzemní léčebné štoly.

Díky tomu, že je zde vysoká vlhkost a konstantní teplota, se zde úspěšně léčí pacienti trpící alergiemi, nemocemi horních cest dýchacích či chorobami pohybového ústrojí. Gasteinská lázeňská zařízení se specializují také na poúrazovou a pooperační rehabilitaci.

01-504x336

Tip:

Skalní termální lázně v Bad Gasteinu jsou oázou lázeňských požitků, jimž dominují bazény s příjemně teplou termální vodou, areál se saunami, ozdravné a zkrášlující terapie, zóny odpočinku a kulinářské lahůdky v přilehlé restauraci.

Nádherný výhled na horský svět tvoří neopakovatelnou kulisu při všech lázeňských aktivitách. Alpské termální lázně v Bad Hofgasteinu poskytují velmi bohatou nabídku lázeňských radovánek. Jsou rozděleny do šesti tematicky odlišných areálů, zaměřených na děti, ženy, sportovce, milovníky saun, odpočinku a kulinářských lahůdek. Ze všech prostor se otevírá jedinečný pohled na okolní alpské vrcholy.

Více info o údolí Gastein najdete na www.kamkam.eu

Zdroj foto

Gasteinertal Tourismus GmbH